Fiskarsin Panimon Bruk’s Best Bitter Real Ale

Fiskarsin Panimon ensimmäinen real ale on brittimaltain ja -humalin tuotettu best bitter.

Bruk’s Best Bitter 4,2 % on Fiskarsin Panimon Simon McCaben käsialaa. Oluen rungossa maistuvat englantilaisen Simpsons Malt -yhtiön Maris Otter maltaat. Lisäksi käytettiin ripaus Crystal- ja Chocolatemaltaita. Humalana brittiläinen First Gold.

”Resepti on melko yksinkertainen, kuten hyvissä bittereissä yleensä”, naurahtaa McCabe. ”First Gold humalat ovat suosikkini tässä tyylilajissa. Ne sopivat loistavasti myös englantilaisen pale alen valmistukseen. Aloitin urani aikoinaan Redemption Brewing -panimolla Pohjois-Lontoon Tottenhamissa ja juuri sieltä saimme rahdattua Gallows Birdin avustuksella erän firkin -kokoluokan (n. 41 litraa) cask-tynnyreitä pienempien 20 litran pinien seuraksi. Ympyrä todella sulkeutui, koska 8 vuotta sitten hinkkasin puhtaaksi samoja Redemptionin caskeja. Aloitimme real ale -sarjamme klassisella bitterillä, mutta jatkoa on tulossa heti loppuvuodesta kun saamme winter mild oluemme myyntiin.”

Bruk’s Best Bitter on Fiskarsin Panimon ensimmäinen real ale ja seuraava, talvinen Bruk’s Mild Ale, tulee markkinoille joulukuussa.

real ale olutta

Bruk’s Best Bitter on saatavilla seuraavista ravintoloista:

Pub Angleterre H:ki

Kitty’s Public House H:ki

Kuikka H:ki

Black Door H:ki

Captain Corvus Espoo

Gallows Bird Espoo

Gallows Bird brew-pub Espoo

Harry’s Jyväskylä

Oluthuone Leskinen Oulu

Old Bank Turku

 

Lähde ja kuvat: Fiskarsin Panimo