Helsingin Kulttuurikasarmi tarjoaa kohtaamispaikan, ruokaa ja juomaa

Helsingissä on juuri avattu monitoiminnallinen Kulttuurikasarmi, jossa voi nauttia niin elokuvien kuin ruuan ja juomankin iloista.

Kulttuurikasarmi on toteutettu suojeltuun entiseen Helsingin Linja-autoaseman rakennukseen, johon on rakennettu lisäosana lasipaviljonki Narinkkatorin puolelle. Palveluina Kultturikasarmista löytyy BioRexin kolmen elokuvasalin lisänä ravintolakulttuuria edustavat Henry’s Distillery, Henry’s Music Bar, Café Kasarmi ja tapahtumatila Events. Näin Kulttuurikasarmi yhdistää Helsingin keskustassa kaksi aukiota; Narinkkatorin ja Lasipalatsinaukion. Kaupunkilaisten kohtaamispaikkana se on tila, johon on helppo lähestyä molemmista suunnista. Ovet ovat auki molempiin suuntiin.

Bio Rexissä huokuu glamour

BioRexin salit on suunniteltu elokuva edellä tuoden esiin vanhan ajan glamouria. Jalkatila on väljä, penkit, pöydät, valot ja huipputekniikkaa. Kaikki on juuri tähän elokuvasaliin suunniteltu.Salin penkkien pienet pöydät ovat juuri oikealla korkeudella, jotta kättä voi pitää penkin nojalla tai pöydällä hamuillen eväitä ja juomaa.

Olutta ja ruokaa elokuvissa

Elokuvateatteriin voi tilata tarjoilut ennakkona. Valikoimasta löytyy mm juusto- tai leikkelelajitelma paritettuna viinin kanssa. Laajempi valikoima aukeaa paikan päällä. Oluen voi valita myös vaikka Henry´s music pubin yhdeksästä hanaoluesta elokuvasaliin. Henry´sin valikoimassa on craft-oluina Fat Lizardin panema Henry´sin Henry V pale ale hanassa tai Husky Breweryn tumma lager. Alkoholittomia oluita on myös tarjolla laajasti.

Cafe Kasarmi tarjoaa kahvilatarjonnan lisäksi paikalla valmistettua salaattia ja kulhoja lounasaikaan tai aamiaiselle tilauksesta mm täytettyjä bageleita. Cafe Kasarmin yhteydessä toimii täysi keittiö. Henry´s Distilleryn ja Music Barin ruokatarjonta on rennon rouheaa. Viinilista on kattava ja gin-valikoimasta vastaa Arctic Blue Beverages. Ravintolatoimintoja Kulttuurikasarmin tiloissa pyörittää NoHo Partners.

Henry´sistä aukeaa kesällä myös koko paviljonkin laajuinen terassi Narinkkatorin suuntaan. Terassille paistaa aurinko pitkin päivää. Lisäksi rakennuksesta löytyy kattoterassi toisesta kerroksesta paviljongin yläpuolelta. Kattoterassilla on 200 paikkaa.

Teksti ja kuvat: Kati Pohjanmaa

Katso lisää:

Brewers Dinner: Olutta ja ruokaa ja ruokaa ja olutta