Helsingin legendaarinen Viisi Penniä uudistuu moderniksi panimoravintolaksi

Ravintolan yhteydessä toimivan Mad Hopper -panimon ensimmäiset oluet valmistuvat vapuksi.

Helsingin Taka-Töölön Viisi Penniä uudistuu panimon rakentamisen myötä. Viisi Penniä sulkee ovensa maanantaina 22. helmikuuta reiluksi kahdeksi viikoksi. Ravintolakokonaisuuden remontti huipentuu huhtikuussa Mad Hopper Brewing Company -panimon ensimmäisten oluiden julkistamiseen.

Viiden Pennin kellarikerroksiin rakentuva panimo, Mad Hopper Brewing Company, etenee lähes alkuperäisessä aikataulussaan. Remontti panimotilaksi on laiteasennuksia vaille valmis. Panimolaitteet ovat matkalla Suomeen ja niiden asentaminen alkaa ensi viikolla. Osa panimosta tulee yleisön nähtäville ravintolan puolelle. Tuotantokapasiteetti on alussa 90 000 litraa vuodessa. Sitä on tarkoitus kasvattaa pikkuhiljaa.

panimon logo

”Otamme kerralla jättiharppauksen kohti Viiden Pennin uutta tulevaisuutta. Maanantaina alkava remontin myötä tuomme ravintolan 2020-luvulle. Rakennamme Viidestä Pennistä ja Mad Hopperista modernin panimo- ja ruokaravintolan, jossa hyvät maut, laadukkaat tuotteet sekä asiakasta arvostava palvelu ovat keskeisessä roolissa”, kertoo Viiden Pennin ja Mad Hopper Brewing Companyn taustalla toimivan Onniravintolat Oy:n toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh.

Viiden Pennin ilmeestä vastaa sisustussuunnittelija Jaana Ekman. Materiaaleina käytetään aitoa nahkaa, pellavaa, kierrätyslaudoista tehtyjä pöytiä sekä vintage-kalusteita. Osa vanhoista kalusteista verhoillaan uudelleen. Valaisimet ovat tuttuja Viidestä Pennistä jo aiemmin.

”Olemme ottaneet moniaistisuuden kaikessa huomioon. Tilassa on useita upeita yksityiskohtia, jotka tukevat Viiden Pennin tarinaa ja kokonaisvaltaista asiakaskokemusta. Olemme hakeneet modernin craft-panimon industrial-henkistä aitoa tunnelmaa, mutta tuomme sen esille naisellisella otteella”, Ekman kuvailee.

dollar singh

Onniravintoloiden toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh

Ravintolan sisustuksen ja ilmeen ohella myös à la carte ja lounasmenu uudistuvat. Niiden suunnittelusta vastaa keittiömestari Tommi Karhu.

”Viisi Penniä tarjoaa jatkossa ajan henkeen istuvaa trendikästä ja monipuolista ruokaa, joka maistuu erityisesti oman panimon oluiden kera. Säilytämme toki listalla monet Pennin klassikkoannokset, mutta tuunaamme niitäkin hieman nykyaikaiseen makuun sopiviksi”, Singh sanoo.

Lähde: Viisi Penniä / Mad Hopper Brewing Co. tiedote

Kuvat: Arto Holappa

Aikaisempia Viisi Penniä juttuja Olutpostin verkossa:

Mad Hopper Brewing Company – uusi panimo Töölöön

Esittelyssä olutravintola Viisi Penniä

Viisi Penniä olutravintola

Videoesittelyssä uusin ja uudistunut Olutposti-lehti sekä tilaajaedut