mainos
mainos

Helsinki Drink Festival -tapahtumassa korostuivat vastuullisuus ja alkoholittomuus

Pitkästä aikaa juhlittiin cocktailien voimin, kun Helsinki Drink Festival avasi ovensa viikonlopuksi Helsingin Töölönlahden Pikku-Finlandiassa. Nyt kun cocktail-tapahtumia ei pariin vuoteen ole ollut, on silmiinpistävää, miten tisle- ja cocktailtrendit ovat kehittyneet.

Tapahtumassa näkyi cocktailien ja tisleiden osalta kaksi trendiä: vähäalkoholisuus ja holittomuus sekä hävikin vähentäminen. Usealla tiskillä näkyi hävikkihedelmistä valmistettuja tuotteita ja vastuullisuus oli muutenkin läsnä tapahtumassa. Jokaisella tapahtumassa mukana olleella yrityksellä oli juomavalikoimassaan myös mietoja sekä holittomia vaihtoehtoja ja tapahtumassa nähtiin myös paljon vähäalkoholisia tisleitä tai pienemmillä alkoholimäärillä sekoitettuja cocktaileja.

Muina trendeinä voidaan pitää värillisiä ginejä, valmiiksi pullotettuja cocktaileja tai rtd (read to drink) -juomia, kaloreiltaan kevyitä cocktaileja, toisaalta paksun jälkiruokaisia juomasekoituksia ja yllättäviä makupareja, kuten sipulikeittoa ja tummaa rommia.

Katso tapahtuman kuvat:

Teksti ja kuvat: Anikó Lehtinen