Humaloidut harharetket: Olli Vehkalahti ja Oulun Cocktail Company

Humaloidut harharetket -podcastin toisessa osassa Oulun Cocktail Companyn Olli Vehkalahti kävi kanssani läpi cocktailien maailmaa. Puhuttiin muun muassa oluen käytöstä cocktaileissa ja Olli teki minulle myös eräästä Tornion Panimon oluesta herkullisen cocktailin.

Samalla kerrattiin, mikä tekee cocktailista hyvän ja mitä kodin baarikaappiin pitää ainakin hankkia, jos haluaa olla kaveripiirinsä uskottavin cocktailsankari.

Ollin jutusteluissa sivuttiin myös Oulun ravintolakenttää ja mies heitti hiukan kuittia erityisesti paikallisille hotelleille. Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026 ja siihen mennessä henkilökunta pitäisi Ollin mielestä kouluttaa paremmin cocktailien saloihin.

”Toivoisin isommilta ketjuilta ja hotelleilta, että siellä herättäisiin tähän cocktailhommaan. Sieltä tulee asiakkaita meidän baariin ja sanoo, että eivät saaneen hotellin baarissa viskisouria tai negronia, koska sitä ei osattu tehdä. Ne ovat minusta perusasioita, joita pitäisi osata tehdä ja pystyä tarjoamaan – erityisesti kansainvälisille asiakkaille”, Vehkalahti veistelee.

Ollin mietteet cocktailista kannattaa kuunnella kokonaisuudessaan Humaloidut harharetket -podcastin uusimmasta jaksosta, johon löytyy linkki löytyy alta.