Joulukalenterin 20. luukku: Mausteinen kirsikkaolutglögi

Olutpostin joulukalenterin 20. luukusta paljastuu mausteisen kirsikkaolutglögin ohje. Jos perinteinen glögi kyllästyttää, niin kokeile tätä!

Mausteinen kirsikkaglögi

  • 1 plo (0,33 l) makeaa kriek-olutta
  • 1 mandariinin mehu
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko

Laita ainekset kattilaan ja lämmitä, mutta älä kiehuta, vaan ota pois liedeltä heti kun neste alkaa höyrystyä. Ongi kaneli- ja vaniljatanko pois (huuhtele ja laita kuivamaan, sen voi käyttää glögiin useaan kertaan). Kaada lämmin glögi laseihin ja nauti heti.

VINKKI: Muista että alkoholin haihtumislämpötila on 87 astetta, ja siksi jos haluat että glögissä on oluen alkoholi jäljellä, niin on tärkeätä ettei anna sen kiehua.

Katso helppo teko-ohje Olutpostin YouTubesta.

Videolta selviää myös, miten teet lasiin kasarihenkisen sokerireunuksen.

Katso myös siideriglögin resepti:

 

aikakausilehti