Juoma ja ruoka: Sinisimpukkapaella vehnäoluella

Hola ja terveisiä Espanjasta!

Paella on riisistä, kasviksista ja mausteista valmistettu espanjalainen ruoka, jonka lisäksi siihen käytetään mereneläviä, chorizomakkaraa ja kanaa.

sinisimpukkapaella

Ainekset:

3-4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Noin 10 cm pätkä chorizomakkaraa
400 g kananrintafileitä
Noin 200 g pakastekatkarapuja
1 paprika
400 g pitkäjyväistä riisiä
4 ja 2 dl belgialaistyylistä vaaleaa vehnäolutta
2 l kuumaa kana/kasvislientä
Noin 15-20 sinisimpukkaa
Suolaa, mustapippuria
Ripaus savupaprikaa ja kurkumaa

Tarjoiluun sitruunanlohkoja ja hienonnettua tilliä

Leikkaa kanafileet reiluiksi paloiksi, ota sulamaan pakasteet. Leikkaa paprika paloiksi, kuutioi chorizo ihan pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy wokkipannulla ja ruskista hiukan kananpaloja makkarapalojen kanssa. Siirrä sitten kanapalat ja chorizot sivuun. Freesaa sipuli, lisää valkosipuli, sitten paprika. Lisää mausteet ja riisi, sekoita pari kertaa. Lisää olut, kanapalat ja chorizo.
Kaada sitten kuuma kanaliemi mukaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää lientä, jos kuivuu
liikaa. Pese ja harjaa sinisimpukat ja testaa ovatko eläviä, lämmitä 2 dl vehnäolutta kattilaan. Laita sinisimpukat vehnäolutkattilaan ja hauduta niitä noin 3-5 minuuttia, katso että sinisimpukat avautuvat.
Valuta katkaravut ja lisää ne paellaan. Lopuksi lisää avautuneet sinisimpukat ja anna hautua hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tuoreella tillillä. Tarjoa sitruunalohkon kera.

Juomasuositus: Vadelmalla maustettu hapanolut tai vaalea belgityylinen vehnäolut

Resepti on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 1/2020.

Kuvat ja resepti: Anikó Lehtinen

olutpostin verkkokaupan mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.