Lämmin kauraomenapaistos olutsiirapilla

Olut sopii erinomaisesti myös jälkiruokien kanssa. Tätä omenakauraherkkua maustaa olutsiirappi ja se sopiikin nautittavaksi vaikka talvi-iltana tuhdin barley winen tai belgityylisen dubbelin kera.

Omenakauraolutpaistos

(kahdelle)

  • 5 rkl voita
  • 3 omenaa
  • 1,5 dl mysliä
  • 1/2 dl olutsiirappia(3 dl belgityylistä dubbel-olutta, 3 dl sokeria, keitä kasaan)
  • noin 1 tl sokeria

Voitele vuoan pohja voilla, lado päälle kerros omenoita, sitten mysliä, sitten voita ja siirappia, taas omenaa, mysliä, voita ja siirappia. Lopuksi päälle kerros omenaaa ja sokeria. Uuniin noin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Nauti kuumana belgityylisen dubbel-oluen ja barley winen kera.