Juustoiset juuresranskalaiset ja oluinen chiliketsuppi

0

Juurekset ovat hyviä ja kohtuuhintaisia raaka-aineita, ja makeutensa vuoksi sopivat kypsennettynä monipuolisesti erilaisten oluiden kanssa. Kokeile naposteltavaksi juustoisia juuresranskalaisia oluella maustetun chiliketsupin kera. Juomaksi joko hedelmäinen belgityylinen vehnäolut tai raikas golden ale.

Juuresranskalaiset

1 iso bataatti

1 palsternakka

3 porkkanaa

Suolaa ja pippuria

Öljyä

1,5 dl juustoraastetta(emmentalia, cheddaria tai goudaa)

Leikkaa juurekset tikuiks i(voit kuoria ne jos haluat) laita isoon kulhoon ja huuhtele. Kuivaa ja pyörittele kevyelti suolalla maustetussa öljyssä. Laita leivinpaperin päälle uuniin noin 200 asteeseen niin, että aluksi 10 minuutin ajan uuniluukku on tuettu raolleen puulusikalla. Paista uunissa rapeiksi noin 20 minuutin ajan. Laita uuni pois päältä. Lopuksi sirottele päälle juustoraaste ja anna olla uunin jälkilämmössä noin 5 minuuttia.

Oluinen chiliketsuppi

noin 5 dl

1 kg tomaatteja lohkottuna (poista kannat)

1 iso sipuli silputtuna

2 isoa valkosipulinkynttä pienittynä

1 sellerinvarsi paloiteltuna

1 dl viinietikkaa

1 dl ruokosokeria

1 dl blond ale-olutta

Kuivattua chiliä maun mukaan

Pari tippaa Tabascoa

0,5 tl kanelia

0,5 tl jauhettua korianteria

2 tl suolaa

Mustapippuria myllystä

Kuumenna kasarissa viinietikka ja sokeri. Lisää sitten kasvikset, olut ja mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä noin 40 minuuttia ja soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kuumenna uudelleen ja kiehuta kunnes paksuuntunut (noin 30-40 minuuttia).  Purkita heti ketsuppi steriloituihin purkkeihin ja siirrä purkit jääkaappiin jäähtymään.

Tarjoa juuresranskalaiset kuumana viileän ketsupin kera.

Kuvat: Anikó Lehtinen


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up