Oluella kruunattu makkarapasta

0

Kesällä kun sitä kirmaa ulkona kaiket päivät, joskus tarvitsee ruokaa, joka syntyy itsestään. Tässä makkarapastassa uuni hoitaa pastan keiton, joten kaikki ainekset  voi vaan laittaa paistumaan ja nauttia herkullisen lopputuloksen joko belgityylisen vehnäoluen, katkeroisen IPA-oluen tai raikkaan pilsin kera. Hapanoluiden ystävä valitsee makkarapastan seuraksi kuivahumaloidun happaman oluen. Tämä ruoka on myös erinomainan mökkitalkooruuaksi!

Oluella kruunattu makkarapasta (noin 6-8 lle)

  • 2 pkt hyvää täyslihamakkaraa
  • 2 pkt tuorepastaa
  • Tuoretta yrttiä (basilikaa, meiramia) koristeeksi

Kastike:

  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipuli raastettuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1 tl kuivattua meiramia
  •  1/2 dl parmesanjuustoa raastettuna
  • 1 dl belgityylistä vehnäolutta (loput oluesta voikin nauttia aperitiivina)
  • Mustapippuria ja suolaa

Laita uuni päälle, 180-asteeseen. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa ja lisää tuorepasta, sekoita kunnolla ja mausta. Öljyä uunivuoka, laita kastikepastaseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Pistele makkaroihin haarukalla reikiä, laita makkarat pastaseoksen päälle ja laita koko komeus uuniin. Paista noin 10 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.

VINKKI: Vegeversion saat kun korvaat makkarat munakoisosuikaleilla ja fetalla.


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up