Katso oma oluthoroskooppisi!

Madam Foam Fortune joka ennustaa olutvaahdon alapuolelle nousevista kuplista laati Olutpostille kevään oluthoroskoopin. Katso omasi!

Kauris 22.12.–19.1.

Kesäkilojen ja joulukilojen epäpyhä liitto saa sinut harkitsemaan hölkkäämisen aloittamista uudelleen. Kannattaa kuitenkin miettiä nilkkojen ja polvien kestävyyttä esimerkiksi oluen äärellä. Niin ja Merkuriusta tietysti, koska onhan tämä horoskooppi.

Kuukauden olut: Se joulupukin tuoma belgialaisherkku, jota et nyt vain malta kypsytellä tämän pidempään.

Vesimies 20.1.–19.2.

Katsot tällä kaudella elokuvan, joka jää pysyvästi mieleesi, joten kannattaa varmistaa, ettei se ole se uusi kauhuversio Nalle Puhista, sillä se ei ole kovin hyvä.
Kuukauden olut: Lapsilta varastetusta Nalle Puh -mukista nautittu tupla-IPA.

Kalat 20.2.–20.3.

Jupiterin ollessa 87 asteen kulmassa ei kannata katsoa lahjahevosta suuhun, sillä sen hengitys haisee. Keksimäsi “hauska” tapa erottua joukosta, eli teen hämmentäminen puukolla, saa naapuruston lapset pelkäämään sinua. Eli toimii.

Kuukauden olut: Tumma pale ale, koska sinä et pelkää adjektiivien vastakkainasettelua.

Oinas 21.3.–19.4.

Viime kaudella ostamasi papukaija on paljastunut paremmaksi hankinnaksi kuin luulitkaan. Se muistaa kaikki salasanat ulkoa, joten sinun ei tarvitse. Enää tarvitsisi opettaa se puhumaan.
Kuukauden olut: Aidolla grillimakkaralla puolivahingossa savustettu rauchbier.

Härkä 20.4.–20.5.

Venus on tällä kaudella nouseva, joten lienee sanomattakin selvää, että nyt kannattaa pitää kylpyamme täynnä rapsiöljyä ja parvekevalot päällä.
Kuukauden olut: Pimeässä makuuhuoneessa verhot kiinni nautittu bulkkilager.

Kaksonen 21.5.–20.6.

Laskeva Merkurius tarkoittaa sitä, että joka ikisessä ravintolassa, jossa käyt tällä kaudella, on QR-koodilla skannattava ruokalista. Sormesi janoavat tahmean laminaatin kosketusta.
Kuukauden olut: Kaverisi ensimmäinen kotiolut, josta sosiaalinen paine pakottaa keksimään edes jotain positiivista sanottavaa.

Rapu 21.6.–22.7.

Ne vanhat vaarikalsarit, joita olet käyttänyt pyjamanhousuina yläasteelta asti, on aika laittaa roskikseen. Hyvästit ovat haikeat, eikä niitä valmiiksi kulahtaneen vaaleansinisiä, missä on pieniä purjeveneitä, löydy enää mistään, mutta tämä parantaa parisuhdettasi ihan huomattavasti.

Kuukauden olut: Amazonin sademetsässä pantu käsityöläisolut, jonka tuotto menee avohakkuiden joko estämiseen tai edistämiseen (et ole ihan varma, koska portugalin kielen taitosi on pahemman kerran ruosteessa).

Leijona 23.7.–22.8.

Käteni ovat sidotut, sillä tähdet eivät vieläkään suostu puhumaan sinulle sen alkutalven “tapauksen” jälkeen. Eli yllätyksiä on luvassa ihan kuin et olisi edes lukenut tätä horoskooppia. Joudut tekemään huonoja päätöksiä ihan itse.

Kuukauden olut: Joudut tämänkin päättämään ihan itse.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Kauden alkupuolella kävelet heikoilla jäillä samaan aikaan kun joudut vastaamaan sellaisiin kysymyksiin kuin “Kuka jätti kylpyveden juoksemaan ja parvekkeen oven auki?” Loppukaudella tilanne paranee, kun sää lämpenee ja vesilaitos irtisanoo sopimuksenne.

Kuukauden olut: Joku vähän tummempi, joka sopii olohuoneen raikkaaseen talvisäähän.

Vaaka 23.9.–23.10.

Tällä kaudella saat tilaisuuden luoda itsellesi kokonaan uuden persoonan sosiaalisessa mediassa! Se uusi, fiksumpi, hauskempi ja seksikkäämpi versio sinusta saavuttaa suurta suosiota vielä pitkään sen jälkeenkin, kun unohdat sitä varten luomiesi tilien salasanat.

Kuukauden olut: Jotain tosi trendikästä, mistä et edes itse juuri perusta, mutta millä saa instassa tykkäyksiä.

Skorpioni 24.10.–22.11.

Näyttää siltä, että se Forssan kokoinen asteroidi ei ole ainoa asia, mikä pyörii ja hyörii holtittomasti matkallaan kohti tuhoisaa törmäystä maanpinnan kanssa. Missä on Bruce Willis, kun häntä tarvitaan?

Kuukauden olut: Se, mitä se Bruce Willis joi siinä yhdessä leffassa, kyllä sinä muistat.

Jousimies 23.11.–21.12.

Sanotaan, että veri on vettä sakeampaa, mutta kannattaa muistaa, että oikein tuhti imperial pastry stout on monesti vielä sitäkin sakeampaa. Sitä ei silti kannata yrittää käyttää verensiirrossa, jos potilas on menettänyt paljon verta. Siitä ei tule kuin sanomista.

Kuukauden olut: Oikein tuhti imperial pastry stout.

Julkaistu Olutposti 1/24 -lehdessä.

Katso myös:

Ota haltuun olut ja sipsi -tasting!