Kotiolutpostin ruoriin tarttuu joensuulainen Joni Sormunen

Kotiolutposti on seilannut kuohuvien olutvaahtopäiden keskellä jo tovin ilman varsinaista kipparia.

Ei hätää olutmerihädässä! SANOIKO JOKU KALJAA? kajahtaa huuto Pohjois-Karjalan metsien siimeksestä.

Joni Sormunen on Lieksassa alkutaipaleensa aloittanut olutharrastaja ja koulutukseltaan suurtalouskokki. Kokin koulutuksen myötä tulivat tutuiksi isoilla padoilla ja kattiloilla keitteleminen. Eipä osannut poika tuolloin aavistaa että taidosta olisi hyötyä mäskipatoja hämmennellessä. Pohjakoulutuksesta oli hyötyä myös makupaletin kehityksessä ja reseptiikan suunnittelussa ja oluen hengessä valmistui myös ammattikoulun lopputyö. Koulun jälkeen Sormunen on kunnostautunut myyntimiehenä ja harrastelijaolutbloggaajana. Bloggaajana hän pääsi tutustumaan syvemmin oluen ihmeelliseen maailmaan pienpanimo-oluiden muodossa. Harrastuksen myötä tulivat tutuiksi suomalaiset pienpanimot, olutravintolat ja kotioluenpanijat.

joni sormunen

Myös Sormusen oma kotiolutinnostus sai jo aikaisessa vaiheessa tuulta alleen ja oluenpanemista harjoiteltiin ensin uutteista sekoittelemalla. Nälkä tunnetusti kasvoi syödessä ja siirryttiin täysmäskäykseen, laitteisto kasvoi kattiloista täysmäskäimiin ja loppujen lopuksi valmistui oma kaupallinen olut Waahto Breweryn tiloissa Savonlinnassa.

Innostuminen oluesta on johtanut itsensä kehittämisen siihen pisteeseen, että Sormunen on halunnut itselleen alan koulutustakin. Koulutushaaraksi on valittu kansainvälisestikin tunnettu Cicerone-titteli joka on verrattavissa olutsommelieriin. Cicerone-koulutuksessa on 4 eri tasoa, Certified Beer Server, Certified Cicerone, Advanced Cicerone ja Master Cicerone. Tällä hetkellä Sormusella on suoritettuna ensimmäinen taso.

Tämä mies tunnetaan myös metsien miehenä, metsästäjänä, innokkaana kalastajana ja retkeilijänä, voisikin siis puhua ihan eräsmiehestä.

Tälläinen mies siis luotsaa kotiolutpostia kohti uusia seikkailuja. Toivomme hienoja hetkiä kotioluenparissa ja tiivistä yhteistyötä kaikkien kotiolutharrastajien ja siihen liittyvien tahojen kanssa.

Kysymyksiä ja ehdotuksia voi laittaa osoitteeseen kotiolutposti@olutposti.fi

Kotiolutposti on myös Facessa