Lahden Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma keräsi olutkansaa

Suosittu, jo kuudella paikkakunnalla järjestettävä Suuret Oluet – Pienet Panimot eli SOPP rantautui Lahteen jo 16. kerran. Vuonna 2002 Lahdesta alkunsa saanut oluttapahtuma on nykyään suosittu ympäri maata.

Stallhagenin panimon tiskillä oli tarjolla raikasta helles pilsiä.

Väkeä riitti Lahdessa koko festivaalin ajan ja monet kertoivat käyntisyyksi oluiden maistelun sekä uusien olutmakujen testailun. Selkeästi festivaaliyleisöä kiinnostivat suomalaisten pienpanimoiden oluet ja varsinkin lähellä tuotetut tuotteet. Monet tulevatkin Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtumaan joka vuosi.

Paikallisen Teerenpeli-panimon tiskillä sai maistaa FC Lahden omaa Kölssi-olutta.

Tänä vuonna Lahden SOPP:ssa oli 11 pienpanimoa ympäri maata ja maisteltavina tuotteina löytyi niin olutta, siideriä kuin Lahden alueella perinteisesti suosittua sahtia. Oluissa kävijöitä kiinnostivat erilaiset aromit, happamat maut ja oluen hedelmäisyys, mutta paljon oli myös perinteisemmän lagerin ja pils-oluen suosijoita.

Kaarinalaisen Radbrewn tiskillä sai muiden olutherkkujen muassa testata panimon ensimmäistä lager-olutta.

Ihmiset ovat kiinnostuneita nimenomaan oluen mausta ja monet maistelevatkin kiinnostavia oluita tapahtuman lehtisen kanssa, johon on listattu kaikki oluet. Oluista keskustellaan ja niitä nautiskellaan. Tämä trendi on nousussa niin Suomessa kuin ulkomailla ja tapahtumassa samaa trendiä todistaa myös pienten, 1 dl:n maisteluannosten yleistyminen.

Siiderin määrä oluttapahtumissa on noussut ja piensiiderit kiinnostavatkin suomalaisia yhä enemmän. Lahden SOPP-tapahtumassa oli niin omenaisia siidereitä kuin esimerkiksi mansikalla maustettuja siidereitä ja harvinaisempaa tummaa siideriäkin.

Tummaa omenasiideriä löytyi Suomenlinnan Panimon tiskiltä.

Lauantaina SOPPissa oli myös sahtimestaruuskilpailu. Sahtimestaruuden voittaja pääsee kisaamaan elokuussa sahdinvalmistuksen SM-kisoihin. Sahti on Lahden alueelle tyypillinen oluttyyli ja sitä oli festivaaleilla mukavasti tarjolla muutamallakin panimotiskillä.

Hollolan Hirven tiskillä olutasiantuntija Mikko Salmi tarjoili kivisahtia.

Katso muut kesän Suuret Oluet – Pienet Panimot-tapahtumat: https://www.suuretoluet.fi/