Lizard Lounge – aulabaari Helsingin sydämessä

Aivan Helsingin keskustaan, Kolmen sepän patsaan viereen syyskuussa auennut Lizard Lounge tarjoilee tuoretta olutta ja syötävää rennolla otteella.

Lizard Lounge -aulabaari on osa Fat Lizard City -ravintolaa, mutta toimii hieman eri konseptilla kuin varsinainen ruokapuoli. Aulabaarin puolelle voi tulla rennosti oluelle ja hanassa onkin hyvä kattaus Fat Lizard -panimon tuoreimpia lanseerauksia klassikkojen kera. Lisäksi hanassa voi kuratoidusti maistella muiden pienpanimoiden oluita. Nyt jo monista olutbaareista tuttuun tapaan hanavalikoima vaihtuu usein, joten joka piipahduksella sieltä voi löytää mielenkiintoista maistettavaa.

Loungen puolelle voi tilata myös ruokaa ja aulabaari onkin hyvä vaihtoehto jos vain osa porukasta on nälkäisiä tai haluaa jotain pientä suolaista oluen kylkeen. Ruokalista on sama kuin itse ruokaravintolan puolella, tyyliltään amerikkalais-aasialaista fuusioruokaa, pizzoja ja hampurilaisia unohtamatta.

Aulabaarissa jaettavana kokeillut koreahenkiset, karamellipossulla ja kimchillä täytetyt ”bao bunit” toimivat mainiosti samean mehumaisen Fat Lizard Atlantic Lobster NEIPA -oluen kanssa, kuten myös Calabrian chilivoissa kypsennetyt  tiikeriravunpyrstöt, jotka olivat juuri sopivan kypsiä ja tulisia oluen viereen. Parin välioluen jälkeen nautittiin vielä puuhiilillä grillattua härän entrecôtea, gorgonzolan, pekonin ja rapeiden perunoiden kanssa. Ruuan kylkeen Lizard Loungen olutmestari Samuli Viljanen suositteli Fat Lizardin ”klassikkoa”, paahteista Blacktop-portteria, joka toimikin tuhdin ja makuja täynnä olevan annoksen kanssa erinomaisesti.

Lizard Lounge sopii hyvin tapaamispaikaksi vaihtoehtona Stockmannin kellon alla seisoskelulle, pöydistä voi seurata Citykäytävän vilinää ja jutellessa maistuu useampikin olut.

Teksti ja kuvat: Anikó Lehtinen