hartwall mainos
hartwall mainos

Olutposti Lontoossa (osa 2. Great British Beer Festival)

Olutposti kokosi ryhmän lukijoitaan ja suuntasi Lontooseen Great British Beer Festivalille ja tutustui samalla myös paikallisiin panimoihin. Reissulta saatiin mukaan todella kattava monimediallinen raportti videoineen.

Lue tästä Olutposti Lontoossa osa 1.
Lue tästä Olutposti Lontoossa osa 3

Englantilainen aamiainen on käsite jolla saa verisuonet pelon valtaan. Tarjoilija toi eteen lautasen jossa oli reilusti lihaa eri muodoissaan, kanamunaa, paistettuja tomaatteja ja sieniä sekä tietenkin papuja tomaattikastikkeessa. Tämä kovan luokan eväs meinasi heittää matkailijat uudelleen petiin, mutta pieni kävely ympäristössä helpotti aamiaisähkyyn sen verran, että matka sai jatkua. Bussikuljetus hotellilta Great British Beer Festival -tapahtumaan kesti ruuhkan takia hiukan pidempään kuin odotimme, mutta perille päästiin sujuvasti. Jono tapahtuman ovelle kiemurteli korttelin toiselle puolelle, mutta lehdistön sisäänkäynti oli ruuhkaton.

Kensington Olympian sisäänkäyntihalli oli yksi tapahtuman valtavista osastoista.

Pressitilassa bongasimme heti haastatteluun festivaalia järjestävän CAMRAn eli— Campaign for Real Alen— toiminnanjohtaja Nik Antonan. Saimme todella kattavan infopaketin järjestöstä josta luonnollisesti lisää oheisella videolla. Nik lähetti lämpimiä terveisiä Suomeen varsinkin Olutliitolle, joka kuuluu samaan oluenkuluttajien kattojärjestöön European Beer Consumers Unioniin (EBCU). Haastattelun lopussa mainitaan muuten myös suomalainen sahti.

Myös vapaaehtoistyöntekijöiden merkitys tapahtumalle on merkittävä, sillä tämän kokoinen festivaali ei pyöri ilman heitä. Eräs heistä on lehdistövastaava Royce Hunt.

Tapahtumassa saman kaveriporukan kanssa jo 30 vuoden ajan käynyt sussexilainen Steve kertoi tapahtuman muuttuneen alkuajoista.

”Kun kävimme täällä ensimmäistä kertaa tarjolla oli pelkkää olutta. Esimerkiksi tämä ruokapuoli on aivan mahtava juttu verrattuna vanhaan, puhumattakaan siitä, että tapahtumassa ei enää tupakoida sisällä. Mukana on paljon enemmän nuoria, ainakin minuun verrattuna.”

Great British Beer Festivalilla julkistetaan myös Champion Beer of Britain -kilpailun voittajat. CAMRA:n Master Trainer Christine Cryne valitsee kilpailun tuomariston ja kouluttaa heidät tehtävään. Videolla aiheesta lisää sekä tietenkin Christinen Olutpostille järjestämä mainio pikatasting.

Lue myös raportin ensimmäinen ja kolmas jakso.

Lue myös— Tuhannet tarinat kohtaavat Lontoon pubeissa

Video,teksti ja kuvat: Cyde & Mikko