Maista suomalaista aitoa siideriä Omenapäivän Siiderifestivaaleilla

Suomen Aidon siiderin tuottajat tarjoilevat kotimaisia siidereitä ensi kertaa Omenapäivän Siiderifestivaalissa Söderlångvikissä 30.9.

Omenapäivän Siiderifestivaali järjestetään Söderlångvikin kartanon Vaunumuseossa, jossa aidon siiderin ystävät voivat nauttia pientuottajien juomista ja ostaa niitä mukaan eri tuottajilta samalla kun saavat tietää, miten suomalainen omena jalostuu aidoksi siideriksi.  Suomalainen aito siideri tehdään kotimaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita, luonnollisilla käymismenetelmillä ja sillä on oma sertifikaattinsa, jonka myöntää Suomalaisen Aidon Siiderin Seura (SASS) joka on suomalaisesta omenamehusta tehdyn aidon siiderin kannatusyhdistys.

– On mahtavaa olla järjestämässä tapahtumaa omenan ja siiderin ympärille yhteistyössä Söderlångvikin kartanon kanssa. Me kaikki tuottajat haluamme yhdessä jakaa tietoutta aidosta siideristä ja tutustuttaa ihmisiä suomalaiseen siiderikulttuuriin. Festivaali Söderlångvikissä on kuin meille tehty, suomalainen omena on kuitenkin tärkein osa koko meidän tekemistä, kommentoi festivaalien järjestäjänä toimiva Emmi Brownie Lepola Drinksiltä.

Söderlångvikin kartanolla järjestään samanaikaisesti suosittu sadonkorjuujuhla Omenapäivä johon on vapaa pääsy.  Itse Söderlångvikin Omenapäivä järjestetään jo 18. kerran. Tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Kemiönsaaren tapahtumista, jonka vierailijamäärä oli 2022 yli 3000 henkilöä. Omenapäivä on sadonkorjuujuhla, jonka keskiössä on omena.

Siiderintuottajat festivaaleilla:

Lepola Drinks – Perniö
Hallonmäki – Perniö
Brinkhall Sparkling – Halikko
Paula Achrénin Puutarha – Angelniemi
Nude Cider – Tammiluoto
Terissaari – Akaa
Lepaan Viinitila/ Panimoiden&Lemmes – Hattula

Lähde ja kuvat: Emmi Brownie, Lepola Drinks

Katso lisää!

Suomen aidon siiderin tuottajille oma liitto