mainos
mainos

Mikko Salmi Teerenpelin panimomestarina

Teerenpeli Panimo & Tislaamo sai uuden panimomestarin.

Olutasiantuntijana, -kouluttajana ja -kirjailijana tunnettu Mikko Salmi aloitti Teerenpelin Panimossa heinäkuussa. Olutposti tavoitti kiireisen panimomestarin kesken keittohommien ja kyseli alkusyksyn tunnelmia.

mies ja mallasta

”Viimeinen kuukausi on ollut mielenkiintoinen ja vauhdikas. Olen ottanut haltuun panimon laitteistoa Lahden panimolla. Jokainen yksikkö ja laite on yksilö joka vaatii oman tutustumis- ja opetteluprosessinsa. Työn alla on tällä hetkellä vanha tuttu Luomuleevi-lager. Olen ollut hiukan skeptinen luomumaltaiden suhteen tähän asti, mutta nyt osui kaikki kohdilleen ja oluesta tulee todella hyvä”, kertoo Salmi.

Salmi aloitti Teerenpelin panimomestarina heinäkuussa. Keikkakeittäjänä vuodesta 2004 operoinut Salmi on pitänyt satoja olutkouluja ympäri maata. Pienen Olutkoulun oppeja ovat ammentaneet niin ravintola-alan opiskelijat ja muut ammattilaiset kuin tuiki tavalliset kuluttajat. Salmi sai Olutliiton myöntämän Hyvä Tuomas -arvonimen vuonna 2017.

Teerenpeli useine yksikköineen on hyvin erilainen työympäristö kuin mihin olen aiemmin keikkaillessani tottunut, mutta mukavassa ja ammatillisessa ryhmässä on mukavaa työskennellä. Isommassa yrityksessä kommunikaatio ja kuuntelemisen taito ovat tärkeitä avuja. Tulemme tekemään paljon tuotekehittelyä ja hiomme vanhaa reseptiikkaa optimaaliseksi. En uskalla vielä paljastaa tulevaisuuden suunnitelmia, mutta sen verran voin sanoa, että kaikki tehdään parhaalla laadulla ja asiakasta ajatellen”, sanoo Salmi

Salmen ensimmäisen askel olutalalla oli Mustialan maatalousoppilaitoksen kurssi syksyllä 1997. Pesti Kappelin panimossa 1998 avasi tietä alalle ja samana syksynä hän työskenteli jo Panimoravintola Haagassa, jonka jälkeen oluesta tuli hänelle elämäntyö ja ammatti.

Lähde ja kuva: Teerenpeli