mainos

Naisten yhteistyöolut Go Girl Go markkinoille

Suomen naisolutammattilaisten panema Go Girl Go –NEIPA-olut on lanseerattu huhtikuun alussa.—  Tämä olut pantiin naisten voimin Kuopiossa RPS Brewingilla Kansainvälisen naistenpäivän tiimoilta osana globaalia Pink Boots Societyn vuosittaista tempausta. Go Girl Go -olut lanseerattiin 4.4. samaan aikaan sekä Helsingissä että Kuopiossa. Lisäksi olutta sai maistella Lumi Brewingin tiskillä Helsinki Beer Festival:ssa. Olutta saa nyt myös hyvinvarustetuista ravintoloista mm. Helsingistä, Tampereelta ja Kuopiosta.

Oluen tarina juontuu kansainväliseen naisolutjärjestöön Pink Boots Societyyn, jossa järjestön jäsenet kokoontuvat kussakin järjestön osastossa Kansainvälisen naistenpäivän tienoilla yhteen tekemään olutta, joka lanseerataan ja myydään joko normaaleja myyntikanavia pitkin tai vaikkapa festivaaleilla. Osastot toteuttavat oluensa omine versioineen. Humalat tilataan järjestön määrittämältä tuottajalta, joka lahjoittaa osan tuotoistaan järjestölle.

Suomessa olutammattilaisista koostuva naisryhmä kokoontui 6.3. ensi kerran Kuopiossa RPS-Brewing -pienpanimon tiloihin panemaan olutta, pääpanijanaan Lumi Brewingin Greta Mäkinen. Mukana olivat myös muun muassa Nokian Panimon panimomestari Riitta Sulkama, Brewcatsien Laura Weckström ja Linda Silvonen, olusommelier ja toimittaja Maria Markus ja olutmonitoimihenkilö Anikó Lehtinen. Yhteisen oluenteon tarkoituksena on nostaa naisia oluentekijöinä ja oluttoimijoina esiin sekä verkostoitua keskenään ja rohkaista alalle pyrkiviä naisia.


Videolla Lumi Brewingin oluentekijä Greta Mäkinen, jonka käsialaa myös oluen resepti on kertoo tuotteesta ja tekemisestä. Valitamme huonoa äänenlaatua

Itse Go Girl Go – NEIPA-olut on raikas, helposti juotava olut, jonka aromissa on hauskaa hedelmäisyyttä ja mukavasti amerikkalaisten humalalajikkeiden sitrusmaista aromia.

Olutposti kertoi oluen panemisesta aikaisemmin, lue se täältä. Kirjoittaja on ollut mukana oluenteossa.

Teksti: Anikó Lehtinen ja Video cyde