Oluinen sadonkorjuupiiras kahdella juustolla

0

Olut on mainio maun lisääjä moneen perinteiseen ruokareseptiin. Olutpostin keittiössä valmistui kesän satoa juhlistava sadonkorjuupiiras.

1 pkt valmis piirakkataikinapohja

Täyte:
½ kesäkurpitsa viipaleina
2 kpl porkkanaa viipaleina
1 sipuli viipaleina
3 valkosipulinkynttä raastettuna
Oliiviöljyä paistamiseen
1 dl golden ale -olutta
1 dl parmesania raasteena
1 dl goudaa raasteena
Suolaa ja mustapippuria
Ota taikinapohja sulamaan. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää kasvikset ja olut. Anna oluen nesteen kiehua pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesanraaste ja sekoittele. Painele pirakkataikina voideltuun vuokaan ja kaada täyte päälle. Lopuksi lisää goudaraaste. Laita uuniin 200-asteeseen noin 15-20 minuutiksi. Valmiina ripottele päälle tuoretta timjamia. Nauti viileän golden alen, lagerin, APAn tai IPA-oluen kera.

Kuvat: Aniko Lehtinen


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up