Olutta ja pullaa laskiaisena

Laskiaisen herkku on tuhti, mantelimassalla tai hillolla täytetty, kermalla silattu pulla. Perinteisesti tämä pulla nautitaan maidon kera, mutta se sopii hyvin myös oluen seuraksi.

Laskiaisajan peruskiista on aina se, kummallako täytteellä pulla syödään, hillolla vai mantelimassalla. Pidät sitten kummasta tahansa, molemmille löytyy olutkumppanit!

Hillolla täytetty laskiaispulla sopii hyvin hieman happamien, hedelmäisten oluiden kanssa, kuten erilaiset berliner weisset tai sour alet. Hauska yhdistelmä syntyy makeasta pullasta ja hieman suolaisesta gose-oluestakin. Belgialaistyyliset, hedelmäisen sitruksiset oluet löytävät myös kumppanin tästä pullasta. Tuhdimpien oluiden ystävä voi löytää hyvän kumppanin paahteisista stouteista ja porttereista tai jopa hieman makeista imperial stouteista.

Mantelimassalla täytetty laskiaspulla on maltaisten oluiden ystävä. Erikoisen hyvin tämä pulla sopii red ale -oluiden tai amber lagereiden kanssa, brittityyppisiä IPA-oluita unohtamatta. Myös weizenbockit ja tummat vehnäoluet käyvät hyvin mantelimassalla täytetyn pullan kera.

Suurin osa laskiaisen vanhoista sanonnoista liittyy ruokaan ja juomaan, kuten tämäkin:

”Laskiaisena syötiin, jotta pyörtyä tahtoivat muutamat. Silloin saivat orjatkin olutta, palkollisetkin panosta.”

Hyvää laskiaista!

—