Jouluksi olut & viinirypälehilloke juustojen kumppaniksi

Vielä ehtii jouluksi tehdä helpon hillokkeen tummasta oluesta, viinirypäleistä ja jouluisista mausteista. Tämä hilloke valmistuu tunnissa ja säilyy joulun yli jääkaapissa. Sen hedelmäisen maltainen maku sopii erityisesti kovien juustojen seuraan.

Jouluinen olut & viinirypälehilloke

  • 1 pullo tummaa belgialaistyyppistä ale -olutta
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • —½ tl kardemummaa
  • Noin 3 dl tummia viinirypäleitä
  • 1/2 appelsiinin mehu

Kaada olut sekä sokerit kasariin ja kuumenna. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä puoli tuntia. Lisää rypäleet sekä appelsiinimehu ja keitä hiljaisella lämmöllä vielä ainakin puoli tuntia, kunnes rypäleet ovat hieman rusinamaisia. Jäähdytä. Tarjoa kovan juuston, vaikka goudan kera. Juomaksi tummaa belgialaistyyppistä ale -olutta.

Kuva: Anikó Lehtinen