Uusi olutkirja: Olutreissu matkaa oluen perässä ympäri Eurooppaa!

Juuri ilmestynyt Olutreissu-kirja on matkaopas oluiden maailmaan. Beer Sommelier Maria Markuksen ja Olutpostin oman Anikó Lehtisen kirjoittama teos pitää sisällään 11 eurooppalaisen kaupungin olutnähtävyydet ja se on kirjoitettu kaikille oluesta, ruuasta, kulttuurista ja matkustamisesta kiinnostuneille, jotka arvostavat kulinarismia, elämyksiä ja pieniä nautiskeluhetkiä.

Olutreissu on matkaopas, jossa esitellään monille jo entuudestaan tutun kaupungin tunnetut ja tuntemattomat olutnähtävyydet ravintoloita, panimoita ja kotiin vietäviä tuliaisia myöten. Kirjassa painottuvat paikallisuus, historia, pienyrittäjyys ja ajankohtaisuus – oluen ja ruuan yhdistämistä unohtamatta, sillä onhan se kirjoittajien lempiteemoja. Kaupungeista esitellään myös hieman erikoisempia olutkulttuuriin liittyviä nähtävyyksiä ja kerrotaan lyhyesti maan oluthistoriasta. Olutreissu-kirjasta saa hyviä käytännön vinkkejä olut- ja ruokaostoksiin sekä mielenkiintoista faktatietoa oluesta.

Teoksen tekijät, Maria Markus ja Anikó Lehtinen ovat kokeneita oluttoimittajia, joilla on myös pitkä kokemus matkustamisesa ja matkakohteista kirjoittamisesta. Markus on Suomen Ensimmäinen Beer Sommelier ja häneltä on ilmestynyt Rakkaudella pantua -kotiolutkirja yhdessä Mika Laitisen kanssa. Lehtinen on olutasiantuntija, jolta on ilmestynyt jo useampi olutkirja ja yksi reseptikirjakin.  Molemmat ovat intohimoisia oluen ja ruuan asiantuntijoita, Markus on pitänyt aiheesta lukemattomia tastingeja ja Lehtinen vastaa Laurean AMK:ssa olutopetuksesta.

– Rakastamme matkustamista ja olutta. Siksi halusimme koota yhteen monille jo tuttujen kaupunkien olutnähtävyydet niille, joita kiinnostaa olut, mutta myös hyvä ruoka, kulttuuri ja matkustaminen, kertoo Lehtinen kirjan synnystä.

– Esittelemme olutbaareja, ravintoloita ja pienpanimoita, jotka ovat mielestämme käymisen arvoisia ja hieman erilaisia. Kaikkea ei yhdessä kirjassa voi kertoa, joten olemme valinneet ne kohteet, jotka koimme itse kiinnostaviksi kiertäessämme maailmalla. Kirjassa painottuvat olutnähtävyyksien paikallisuus sekä historia ja pienyrittäjyys, jotka kaikki ovat lähellä sydäntämme. Olutreissu on meidän olutmatkapäiväkirjamme oluenystävälle, Markus jatkaa.

– Toivomme, että kirjasta on hyötyä ja iloa sekä kotona hyvän oluen kanssa kirjaa selaillessa ja matkoja suunnitellessa, että matkallakin. Reissaaminen on aina kivaa ja parasta se on, kun voi nauttia välillä reissullaan hyvän oluen ja fiilistellä ympärillä olevaa kaupunkia, kirjan tekijät toteavat.

Olutreissu -kirja on Olutpostin ja ReadMe kustantamon ensimmäinen yhteistyöhanke kirjojen parissa.

Katso myös Olutreissun omat Facebook-sivut!

Voit ostaa Olutreissu-kirjan täältä>>