Olutliiton Valtakunnallinen Kotiolutkilpailu alkaa!

Kotioluentekijöillä on taas mahdollisuus osallistua vuosittaiseen Olutliiton Valtakunnalliseen Kotiolutkilpailuun, joka on Suomen vanhin kotioluenpanijoille järjestetty kisa ja suurimpia kotimaisia alan kilpailuja.

Olutliiton isännöimä ja kokeneen kansainvälisen oluttuomarin André Brunnsbergin järjestämä kilpailu on alan ainoa täysin panimoista riippumaton kotiolutalan kisa. Kilpailuun voi ilmoittautua 27.9. mennessä.

Kilpailun järjestäjä André Brunnsberg

Vuodesta 1995 asti vuosittain järjestetty Valtakunnallinen Kotiolutkilpailu -kilpailu on Suomen Kotiolutyhdistyksen lakkauttamisen jälkeen toiminut Perinteisen Oluen Seuran alaisuudessa. Vuodesta 2017 Olutliitto on järjestänyt kilpailun, joka on tarkoitettu kaikille kotiolutta harrastuksenaan paneville.

Kilpailussa palkitaan kokonaisuutena parhaiten menestynyt ”Vuoden kotipanija” sekä kunkin sarjan paras olut. Kilpailuun lähetettävät oluet arvostellaan sen mukaan, miten ne sopivat ilmoitettuun oluttyyppiin sekä kuinka onnistuneita ne ovat. Arvostelu suoritetaan sokkomaisteluna, eivätkä tuomarit tiedä kenen olut kulloinkin on arvosteltavana. Tuomaristossa on tyypillisesti olutalan ammattilaisia, kokeneita kotipanijoita sekä olutharrastajia tai –toimittajia. Oluita arvioidaan kuudessa eri sarjassa.

Katso ilmoittautuminen ja lisätiedot Olutliiton sivuilta!

Viime vuoden tulokset:

Valtakunnallisen Kotiolutkilpailun voittajat julki

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!