hartwall mainos

Olutliitto käynnistämässä kaljapanimotoimintaa kehitysvammaisten työtoimintatarjoaja Aula-työkodin kanssa

Olutliitto on ollut syksyllä käynnistämässä kehitysvammaisten työtoiminta- ja asumismuotojen tarjoajan Aula-työkodin kaljapanimotoimintaa ja samalla on tuotu olut- ja panimotietoutta työkodin asiakkaiden elämään. Tämän yhteistyön tuloksena on valmistunut vähäalkoholinen Aulan Engel-joulukaljan ensimmäinen erä.

Yhteistyö on jatkuvaa, ja siinä on tavoitteena kehittää kaljapanimotoimintaa niin, että voidaan valmentaa Aulan asiakkaita kohti työelämää ja työllistymistä uusille aloille. Kaljapanimotoiminta pitää sisällään monia eri työvaiheita, joihin Aula- työkodin asiakkaat voivat osallistua.

Aula-työkodin panimotoiminnasta kiinnostuneet asiakkaat ovat osallistuneet Olutliiton olutkoulutukseen ja he ovat olleet mukana kaljan valmistuksen eri vaiheissa, esimerkisi kaljan nimi on valittu työkodin asiakkaiden ehdotuksista äänestämällä, ja etikettikin on valittu Aula-työkodin asiakkaiden taiteilemista etikettiehdotuksista. Toimintaa jatketaan myös ensi vuonna, ja tulevien Aulan vähäalkoholisten kaljatuotteiden makumaailma seuraa vuodenajan ja juhlapyhien vaihteluita. Mukana Aulan kaljapanimotoiminnan ja joulukaljan kehittämistyössä ovat olleet mukana myös Nokian Panimo, Lappo.fi ja Panimonurkka.

Aula-työkoti on edelläkävijä kehitysvammaisten ihmisten uudenlaisten työtoiminta- ja asumismuotojen tarjoamisessa Suomessa, tehtävänään antaa erityistä tukea tarvitseville ihmisille valmiuksia ja mahdollisuuksia hyvään ja itsenäiseen elämään. Olutliitto taas on oluenkuluttajien valtakunnallinen ja riippumaton etujärjestö jonka tehtävänä on puolustaa oluenkuluttajien oikeuksia sekä vaalia olutkulttuuria toimien oluen monipuolisen tarjonnan säilymisen puolesta.