Olutmessut Viking Cinderellalla

Viking Line järjestää kaksi olutristeilyä Viking Cinderellalla Tukholmasta Maarianhaminaan. Risteilyt järjestetään perjantaina 19. ja lauantaina 20. toukokuuta.

VIKING LINE lupaa, että Cinderellan teemaristeilyillä on tarjolla paljon olutharrastajien toivomia erikoisuuksia, joita ei ole saatavilla esimerkiksi Ruotsin Systembolagetissa. Lisäksi panimot tuovat laivalle monia pienten tuotantoerien erikoisoluita, joita voi ostaa edulliseen tax free -hintaan.

Sisäänpääsy messualueelle maksaa noin 30 euroa sisältäen viisi maistelulipuketta. — Näytteilleasettajien joukossa on sekä isoja monikansallisia panimoita että pienpanimoita eri puolilta maailmaa.

Mielenkiintoisia panimoita ovat muiden muassa Brouwerij Affligem, Gotlands Bryggeri, Lagunitas, Stone Brewing, Old Worthy Brewery, Amundsen Bryggeri & Spiseri, 7 Fjell Bryggeri ja Munkebo Mikrobryg.

Suomalaisista panimoista messuille osallistuvat Olvi, Sinebrychoff, Kimito Brewing, Hartwall, Stallhagen ja Malmgårdin Panimo.

VAIKKA CINDERELLAN olutristeilyt ovat herättäneet jossain määrin kiinnostusta myös Suomen puolella, niiden markkinointi on keskittynyt yksinomaan Ruotsiin. Syynä tähän on kielipolitiikka.

– Näitä matkoja ei markkinoida suomalaisille, koska koko risteilyn ohjelma on ruotsiksi, kertoo Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund.

 

Teksti: Peter Tammenheimo

Kuva: Viking Line