Olutpakkausten trendi: pienempi on parempi

Suomenlinnan Panimon oluet siirtyvät 0,33-litraisiin pulloihin. Panimo vastaa kuluttajien toiveisiin, kuten Fiskarsin Panimo jo aiemmin ja Fat Lizard vahvempien oluidensa osalta myöhemmin.

Suomenlinnan Panimo toteuttaa pitkään harkitun, asiakkaiden toiveisiin vastaavan pullokoon muutoksen puolesta litrasta 0,33-litraiseen asteittain syys-lokakuun aikana.

– Suomalainen olutkulttuuri on ottanut aikamoisia harppauksia viime vuosina, ja niinpä myös tarpeet ovat muuttuneet. Meiltä kysellään jatkuvasti 0,33 litran pulloon pakattuja tuotteita ja ruoka-olutpareja ravintoloiden menuille suunnitellessa on aivan selvää, että pienemmissä annoksissa oluita voi maistella sivistyneesti useampia erilaisia, perustelee toimitusjohtaja Jari Tapanainen muutosta.

Muutos koskee kaikkia Suomenlinnan Panimon vakiovalikoiman tuotteita. Isot pullot poistuvat tuotannosta kokonaan.— Uuden pullomallin ensiesittely oli Heinon tukkumessuilla Helsingissä ja Kespron messuilla Lahdessa 5. syyskuuta.

Fiskarsin Panimo teki ratkaisun jo keväällä

Fiskarsissa pienempään pullokokoon siirryttiin jo keväällä. Ensimmäisenä Fiskars pullotti maistelua suosivaan kokoon Öö de kolome -yhteistyöoluensa ja Pilsinsä.

oo de kolomePäätös siirtyä pienempään pulloon perustui samoihin syihin kuin Suomenlinnankin päätös: kuluttajien toiveeseen ja paremmin oluen ja ruoan yhdistämiseen sopivaan annoskokoon.

– Pakkaamme tästä eteenpäin kaikki oluemme pieniin pulloihin. Pari soraääntä on kuulunut, mutta pääasiassa palaute sekä ravintoloista että kaupoista on ollut hyvää. Pienempi pullo sopii etenkin ruokaravintoloihin, ja pienemmän koon myötä myös hintapiste on tippunut hiukan, yrittäjä Jari Leinonen kertoo.

Leinosen mukaan vaihdos on tuonut myös hieman vipinää kauppaan.

Fat Lizardin vahvat oluet 0,25-litraiseen tölkkiin

Espoon Otaniemeen muuttaneen Fat Lizardin upouusi tölkityskone taipuu myös pienempään pakkauskokoon. Panimo aikoo hyödyntää mahdollisuuden ja tuo syksyn kuluessa vahvempia oluitaan Alkon ja ravintoloiden valikoimiin 0,25 litran pikkutölkissä.

– Moni ravintola ottaa olutta sekä kegissä että tölkissä, tietysti osittain siksi, että 360-tölkkimme kiinnostaa kuriositeettina asiakkaita. Myöskään hanat eivät ole lisääntyneet samassa suhteessa kuin panimot, joten kysyntää tölkeille on, talon graafikko— Topi Kairenius kertoo.