mainos

Olut on kulttuuria. Olutposti pääsi mukaan Kultti ry:n jäseneksi.

Kultti ry:n hallitus valitsi Olutposti-lehden mukaan suomalaisten kulttuuri- ja pienlehtien joukkoon. Lehden taso ylitti hallituksen valintakriteerit mennen tullen. Valinta oli myös odotettu sillä opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt olutkulttuurin Elävän perinnön kansalliseen luetteloon 23.11.2017. Perusteina olivat mm. suomalaisen olut- ja sahtikulttuurin pitkä historia ja vireä nykytila. — 

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry on noin 200 Suomessa ilmestyvän lehden kattojärjestö. Kultti valvoo jäsenlehtiensä etuja, sekä tarjoaa lehdille koulutusta ja markkinointiväyliä. Yhdistys toimii valtakunnallisesti ja monipuolisesti edistäen jäsenlehtiensä asemaa, sananvapautta ja moniarvoista yhteiskuntaa. Jäseniä on yhteensä pari sataa, ja niillä on yhteensä noin miljoonaa lukijaa. Yhdistyksellä on vuosittainen kilpailu jossa jaetaan Vuoden laatulehti -palkinto. Tänä vuonna se jaettiin nyt 13. kerran. Kilpailun tarkoitus on nostaa esiin laadukkaita kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtiä sekä muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista yhteiskunnallista keskustelua.

Kulttikiska on myös digitaalinen lehtikioski sekä lehtien irtonumeromyyntiverkosto. Helsingissä Kulttikiskojen toimipisteitä ovat mm. Kaisa-talon Kirja & Kahvi, Rosebud Books ja Nide -myymälät. Yhdistys osallistuu erilaisiin tapahtumiin monipuolisesti ja mahdollisuuksien mukaan valtakunnallisesti. Kultin löytää vuosittain ainakin Helsingin Kirjamessuilta.

Olutposti iloitsee jäsenyydestä.