Olutposti -lehden päätoimittaja Anikó Lehtinen valmistui oluentekijäksi

Olutposti-lehden päätoimittaja Anikó Lehtinen suoritti Hämeen Ammatti-istituutin Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon linjanaan alkoholijuomien valmistus. Olutposti onnittelee!

Lehtisen tutkinto on yleinen alan pienpanimo-oluiden ja tislaajien joukossa, koska sen suorittanut on alkoholijuomien tuotantoon erikoistunut osaaja. Lehtinen on suorittanut tutkinnon kahdesti, vuonna 2003 ja nyt 2022.  -Me Olutpostissa olemme todella iloisia, että saamme tämänkin tutkinnon myötä lisää ammattitaitoa joukkomme, tuumaa Olutposti verkon päätoimittaja ja kustantajamme Hyttisen Cyde. – Onhan se tärkeää, että erikoistoimittaja tuntee aiheen perin pohjin, ja tämä tutkinto on siihen omiaan. Onneksi Anikó pysyy joukossamme, eikä kuulemma ole karkaamassa tekemään juomia päätoimisesti.

Hämeen Ammatti-istituutin Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon linjan alkoholijuomien valmistus on tarkoitettu alkoholijuomien pientuotannosta, alan lainsäädännöstä ja juomien prosessiosaamiseen liittyvästä koulutuksesta kiinnostuneille. Valmistuttuaan opiskelija osaa itsenäisenä yrittäjänä tai viinitilan tai panimon työntekijänä valmistaa tilaviinejä, siidereitä, liköörejä, tisleitä tai pienpanimotuotteita. Tilaviini- ja pienpanimokoulutusta on järjestetty Hämeen ammatti-instituutissa jo lähes 20 vuotta.

Eikä tässä vielä kaikki. Anikó sai juuri työskentelyapurahan Keskioluen historia- väitöskirjaa varten jonka pitäisi valmistua vuonna 2023! – On se kone. Repikää siitä! kiljahtaa Hyttinen ja poistuu taas säätämään jotain omiaan.