Olutpostin lasissa: Uusi Oluttehdas Lager 5 %

Olutposti sai käsiinsä turkulaisen Uusi Oluttehdas -kiertolaispanimon ensimmäisen oluen, joka on tyyliltään vaalea lager. Olut kunnioittaa 1800-luvun loppupuolella perustetun alkuperäisen Uusi Oluttehdas -panimon historiaa, joka on kiehtova.

Uusi Oluttehdas -kiertolaispanimon perustanut turkulainen pariskunta löysi omakotitalonsa välipohjasta valtavan määrän erilaisia käyttämättömiä etikettejä ja esitteitä jotka olivat Turussa vuosina 1870-1920 toimineen panimon jäämistöä. Alkuperäisen Uuden Oluttehtaan toiminassa ei dramaattisia käänteitä puutu ja pariskunta päättikin perustaa samannimisen osakeyhtiön uudelleen jatkaakseen panimon toimintaa. Koska kumpikaan ei taustaltaan ole oluentekijä, ensimmäisen oluen reseptin on laatinut belgialais-suomalainen oluentekijä Thomas Sjöberg,  joka on Cicerone-sertifioitu panimoalan ammattilainen ja kansainvälinen oluttuomari. Olut on valmistettu kuopiolaisella RPS Brewingillä.

Olut on tyypillinen vaalea lager kullavaaleine väreineen ja sillä on myös pyritty kunnioittamaan alkuperäisessä Uudessa Oluttehtaassa pantuja oluita. Tuoksu on miedon yrttinen ja hieman leikatun ruohon oloinen, joka kuuluu vaalean ”eurooppalaisen” lagerin tunnusmerkkeihin. Humalana on tässä oluessa käytetty Magnumia, joka antaa oluen maulle myös miedon, mutta tasapainoisen katkeruuden.  Maussa tuntuu myös hieman maltaisuutta. Kokonaisuudessa olut on hyvin kevyt, virheetön ja tasapainoinen, ja voi suositella kaikille lagerin juojille hauskana vaihtoehtona. Olut kokeiltiin sekä saunajuomana, tulisen ruuan kanssa että aperitiiviksi, ja toimi kaikissa yhteyksissä erinomaisesti.

Ulkonäkö: Kullanvaalea väri, valkoinen vaahto

Tuoksu: Hyvin hento, hieman leikattua ruohoa ja yrttisyyttä

Maku:  Kevyt, hennosti maltainen, mieto jälkikatkeruus, erittäin helposti juotava

Pisteet (1-5): 3,5

Ruokasuositus: Tuliset ja tex mex -ruuat, valkolihaiset kalat, äyriäisruuat

Testaa tätä reseptiä oluen kera!

Rapeat sipsifajitakset vaalean lagerin kera