Olutpostin lukijamatkalla Tallinnassa

Tankerin ja Põhjalan muhkeat tastingit ja rautaisannos virolaista oluttietoutta saivat suut messingille Olutpostin toisella Eestiin suuntautuneella panimomatkalla.

Tankerin mainio nokkamies Jaanis Tammela esitteli panimon Jaagup Rooson kanssa ja maistatti ryhmälle tuoreet uutuudet unohtamatta vanhempia klassikoita. Kuulimme panimon tulevaisuuden suunnitelmista koskien lähitulevaisuudessa avattavaa uutta panimo/vierailutilaa ja saimme myös tuoretta tietoa panimon tulevista tuotteista. Tammela avasi meille myös oluentekijöiden yhteistyötä ja solidaarisuutta ympäri maailman.

Tanker panimon Jaanis Tammela

Matka jatkui Uba ja Humal -olutkauppaan ja tap roomiin, missä meidät vastaanotti myymälän vastaava, olut- ja kahviekspertti Armi Tammela. Ryhmämme jatkoi tutustumista hanarivistön tarjoamiin makuihin ja myymälän huikeaan valikoimaan. Tammela oli saanut ryhmälle myyntiin muutaman vain meille varatun erikoisuuden, kumppanuushinnalla tietysti. Tyytyväinen ryhmä poistui myymälästä bussiin tuliaisherkkuineen ja matka jatkui kohti Hestia hotelleja.

Automatkojen aikana kaupungin ja maan oluthistoriaa esitteli hienosti paikallisoppaamme Katrin Roomet. Viihdyttävä ja informatiivinen katsaus avasi silmiä katselemaan naapurimaatamme aivan uudella tavalla.

Ruokailun jälkeen ryhmä siirtyi Rotermannin korttelin olutravintoloihin. Olutpostin kumppanuusravintolat Tap tap ja BrewDog Tallinn tarjosivat parastaan. Ryhmämme hajaantui myöhäisillasta omatoimisesti tutkimaan Tallinnan vanhan kaupungin oluttarjontaa.

Sunnuntaina aamulla linja-automme suuntasi kohti Põhjalan panimoa Tallinnan kaupungin laidalla. Panimolla meidät otti vastaan Põhjalan loistava PR/myyntinainen Mirjam Savioja, joka esitteli ehkä viimeistä kertaa vanhat panimotilat. Myös Põhjala siirtyy uusiin isompiin tiloihin vuodenvaihteessa, joten seuraava visiittimme tulevaisuudessa suuntautuu luonnollisesti uuteen rakenteilla olevaan vierailukeskukseen.

Ryhmämme sai maistaa hyvän kattauksen panimon tuotteita niin tuoreina kuin mahdollista. Laseihimme valikoitui myös kaksi vielä julkistamatonta uutuutta. Toinen Bänger- ja toinen Öö-sarjasta. Tutustuimme myös tynnyrikypsytyksen saloihin ja pullojen sinetöintiin. Vahvoista tummistaan tunnettu panimo jätti suun makeaksi ja hymyn huulille.

Lue tästä millainen oli matkan ohjelma.

Olutpostin seuraava lukijamatka suuntautuu olutmaa Englantiin. Lisätietoa matkasta lähiaikoina.

Olutpostin kumppanina matkailupalveluissa toimii Suomen suurin ja kaunein Matkapojat.

Kuvat: Katrin Roomet ja Mikko Hentunen.