Olutravintola Pikkulintu Ruttopuiston Caskiviikot 17.1.-31.1.2024

Olutravintola Pikkulintu Ruttopuisto järjestää Caskiviikot 2024 17.1.-31.1. Tapahtumaa varten on tuotu maahan kahdeksan erilaista real ale -olutta, joista osa on ensimmäistä kertaa myynnissä Suomessa.

Pikkulintu Ruttopuisto järjestämän Caskiviikon aikana real alea on tarjolla neljä-viisi eri tuotetta samanaikaisesti. Tapahtuman ajan real alea on tarjolla pintin (0,568), half pintin sekä neljästä half pintistä koostuvan maistelulaudan mittaisina annoksina. Tapahtumassa mukana olevat panimot ovat Timonthy Taylor ja Docks Beer.

Timonthy Taylor on vuonna 1858 Länsi-Yorkshireen perustettu perinteikäs panimo, jonka tuotannon lippulaiva Landlord 4,1 % on saarivaltakunnan toiseksi myydyin cask ale ja nyt tarjolla Caskiviikoilla. Landlordin lisäksi Timonthy Taylorilta on tapahtumaa varten saatu Boltmakeria (4,0% bitter), Knowle Springä (4,2% blonde ale) sekä Dark Mildia (3,5%).

Docks Beers on Grimsbyn satamakaupungin vanhaan kirkkoon perustettu panimo. Vuonna 2018 toimintansa käynnistäneeltä panimolta on tapahtumaa varten tuotu neljää eri cask alea: pale alea, bitteriä sekä kahta erilaista IPAa.

Lähde ja kuvat: Pikkulintu

Katso mikä on cask ale -olut?

The real thing: Cask-oluen anatomia