Olutsienibruchetat iltapalaksi

Helpot ja maukkaat olutsienibruchetat valmistuvat puolessa tunnissa. Kokeile vierasvaraksi tai iltapalaksi hennosti humaloidun vaalean ale-oluen kanssa.

Olutsienibruchetat ja uunipaahdettuja terttutomaatteja

  • 200 g herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 dl brown ale-alea
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 1/2 pnt tuoretta basilikaa
  • Patonkia viipaleina
  • 1 terttu tomaatteja

Viipaloi herkkusienet ja raasta valkosipulinkynnet. Kuullota molemmat öljyssä ja lisää balsamico sekä olut. Keitä kasaan hetki ja maista maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi sekaan basilika ja sekoittele hetken.

Huuhtele tomaatit. Laita sitten ne uunivuokaan ja kylmään uuniin, samalla kun laitat uunin päälle 150 asteeseen. Paahda tomaatteja noin 20 minuuttia, niin että puulusikka pitää uuniluukun hieman avoinna.

Kasaa olutsieniseosta patonkiviipaleiden päälle(voit laittaa patonginpalat hetkeksi kuumaan uuniin, jos haluat) ja tarjoile uunipaahdettuja tomaattien kanssa. Juomaksi vaaleaa ale-olutta.