Pääsiäisen olutsuositukset

Pääsiäisen menukokonaisuuden voi viimeistellä hyvin myös oluella. Kaikki pääsiäisen perinteiset maut sopivat myös erinomaisesti oluen kanssa, kunhan valitsee sopivan oluen. Olutposti vinkkaa sopiva yhdistelmät pääsiäisen ruokahetkiin.

Kanamuna kuuluu luontaisesti pääsiäiseen ja usein alkuruokaydässä on tarjolla kanamunaa monella tapaa. Tämä raaka-aine on hieman haastava viinin kanssa yhdistettäessä, mutta erilaiset oluet kuiten vaalea lager tai rapsakka pils nauttivat kananmunan seurasta. Myös vaalea belgityylinen vehnäolut tai hennosti humaloitu pale ale sopii pääsiäisen kanamunaruokiin.

Pääsiäispöydän oikeutettu kuningas on usein lammas, jonka kanssa voi nauttia hieman tuhdimpia ja voimakkaamman makuisia oluita. Sisältä punertava lampaankare sopii hyvin tumman porterin tai stout-oluen kanssa, kun taas lampaanpaisti sopii hyvin tumman IPA-oluen tai maukkaan bock-oluen kanssa. Myös tuhdit tummat luostarityyliset oluet käyvät hyvin pääsiäispöydän lampaan kanssa.

Rahkajälkiruokien kanssa kannattaa nauttia joko mehukkaita kirsikkaoluita tai kirpeitä hapanoluita. Mämmin seurana voi juoda joko porteria tai voimakkaamman makuista imperial stouttia, jos pitää mämmistään runsaan kerman ja sokerin kera.

Ja jos pääsiäisresepti uupuu, niin Olutposti tarjoaa helpon ja hyvän pääsiäisen alkuruuan tai brunssiherkun.

Uppomunat lohileivällä
3 l vettä
1,5 dl etikkaa
4 kpl kananmunia

Lisäksi graavilohta ja voilla voideltua paahtoleipää sekä mustapippuria

Kiehauta vesi ja etikka mahdollisimman syvässä kattilassa. Anna sitten porista miedolla lämmöllä. Tee kauhalla pienoinen pyörre kattilaan ja humpsauta lasiin rikottu muna yksi kerrallaan varovasti mahdollisimman lähellä vettä kattilaan. Ajasta niiden kypsyminen neljään minuuttiin(mulla meni yli). Laita tarjolle voidellun paahtoleivän päälle, jossa kasattuna graavilohta. Juomaksi vaaleaa lageria tai vehnäolutta.

Hyvää pääsiäistä!