Panimoyhtiö Tuju kasvattaa kapasiteettiaan ja avaa uuden hanahuoneen

Lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tuju  avaa uuden hanahuoneen ja kasvattaa tuotantokapasiteettia mittavin laiteinvestoinnein, joka mahdollistaa tulevaisuudessa maksimissaan 300 000 litran tuotantomäärät. Investointien ja muuton jälkeen tuotantokapasiteetti miltei kolminkertaistuu nykyisestään.

Lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tujun muuttaa toimintansa historialliselle Lappeenrannan Rakuunamäelle

Ennen varsinaisia laitetoimituksia Tuju avaa myös oman ravintolansa Rakuunamäelle kesäkuun aikana. Hanoja tulee olemaan 16, joka mahdollistaa myös tapahtumien järjestämisen, mutta myös laadukkaan vierasvalikoiman ylläpidon. Tuju Taproom-nimeä kantava kompleksi tarjoaa janoisille myös ruokapalveluita, sillä remmissä on palkittu ruokakirjailija, ravintolayrittäjä, kondiittori ja tv-kasvo Markus Hurskainen. Hurskaisen mukanaolo mahdollistaa napolilaistyylisten pizzojen tuotannon Rakuunamäellä. Pizzat leivotaan aitoon hapanjuureen, josta Story Ravintoloiden konkarilla on paljon kokemusta pääkaupunkiseudulta.

Tuju 3d luonnos

Ravintolan avaamisesta huolimatta Tujun myymälä jatkaa vielä toimintaansa entisellä paikalla Lappeenrannan Harapaisissa, jossa kaikki oluet edelleen tuotetaan ennen kuin uusi panimolaitteisto on saapunut ja asennettu. Myymälän pitäminen Harapaisissa mahdollistaa yli 5,5 prosenttisten oluiden myymisen tuotantopaikan omassa myymälässä. Kesän yli panimon ulosmyynnistä huolehtii siis erillinen Harapaisen myymälä. Anniskelu tapahtuu vain Rakuunamäellä. Ulosmyytävistä yli 5,5 %:sta oluista ja tuoreoluista haaveilevat suuntaavatkin vielä ostoksille entiseen osoitteeseen.

”Käsityöläispanimon ulosmyynti on sidottu täysin tuotantopaikkaan, joka estää yli 5,5 prosenttisten oluiden ulosmyynnin uudessa ravintolassa. Tämä on näitä suomalaisen alkoholilainsäädännön kiemuroita. Nykyiset tilat alkavat käymään pieniksi, eikä sinne uusi laitteisto mahdu. Anniskelun puuttuminen on myös iso puute liiketoimintaa ajatellen.”, Panimoyhtiö Tujun Jukka Mononen kertoo.

Tuju 3d luonnos

Tujun tuotekavalkaadista tuttu Wild Barrel Series jatkaa myös omana osuutenaan panimon tuotannosta ja kiinteistöön on suunniteltu myös erillinen villihiivakypsyttämö jollainen myös Harapaisen tuotantotiloissa on ollut. Kysyntää on ollut ja kesällä avattava Tuju taproom onkin jotain, mistä asiakaskunta on haaveillut pitkään. Nyt toiminnan aloittaminen kaupungin kauneimmassa kaupunginosassa tulee lisäämään alueen kiinnostavuutta, mutta alueella mahdollistuu myös tulevaisuudessa erilaiset tapahtumat.

”Suunnitteilla on jo kesäksi pieniä, hyväntuulisia ja intiimejä tapahtumia, kuten tastingeja, tap takeovereita, oluttapahtumia ja grillausiltoja. Yksi kokeilemisen arvoinen ajatus on esimerkiksi anniskella laseittain isoja tuontisiidereitä viinien tapaan”, Jukka Mononen tuumailee.

Toiveissa on lisätä alueelle turismia ja mahdollistaa asiakasvirtaa myös muihin alueella sijaitseviin palveluihin. Uusi Tuju Taproom tulee sijaitsemaan osoitteessa Soittokunnanraitti 3, 53900 Lappeenranta. Panimoyhtiö Tuju aloittaa piakoin rekrytoinnit koskien ravintolaa.

Asialla ovat suunnittelijat sisustusarkkitehti Laura Räihä ja tilasuunnittelija sekä muotoilija Katariina Laakso, joka on myös tuottanut artikkelin 3d-kuvat.

Lähde: Tuju tiedote, 3d- kuvat: Katariina Laakso ja Tuju