Paprikainen lohikeitto kuivan siiderin kera

Hyvää vaihtelua on valmistaa perinteinen lohikeitto hieman eri tavalla, paprikaisena versiona. Näin se sopii myös mukavasti omenaisen kuivan siiderin kera ja voi siideriä vähän lurauttaa keittoonkin!

Paprikainen lohikeitto

  • 400 g—  lohta
  • Noin 6 perunaa
  • Oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl makeaa paprikajauhetta
  • Vettä
  • Noin 0,5 dl kuivaa omenasiideriä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • (Halutessasi hyppysellinen chilijauhetta)
  • Koristeeksi pieni pala loimulohta tai creme fraichea

Kuutioi lohifile. Kuori ja viipaloi perunat. Pieni sipuli. Kuullota runsaassa öljyssä sipuli läpikuultavaksi, lisää paprikajauhe ja sekoittele hetki, varo ettei paprikajauhe pala. Lisää sitten lohikuutiot ja paista pinta niihin. Lisää vettä niin että lohikuutiot peittyvät kokonaan. Lisää perunat. Anna kiehahtaa ja kuori rasva padan päältä. Lisää tomaattipyre ja mausta. Anna hautua, kunnes perunat niin pehmeitä että ovat hieman hajonneet ja näin suurustaneet liemeä. Tarjoa kuumana. Jos haluat, niin nokare creme fraisea tuhdintaa keittoa.

Vinkki: Vegeversion saat, kun korvaat kalan ruskeilla pavuilla tai herkkusienillä. Mukaan voi laittaa runsaasti myös kauden kasviksia!