Perinteinen englantilainen siiderijuhla saa suomalaisen versionsa

Suomen ensimmäinen Wassail juhlitaan Brinkhallin siideritalolla 28.1.2023.

Salosta, Turku-Helsinki -moottoritien varrelta löytyvä Brinkhall Sparkling jatkaa suomalaisen siiderikulttuurin edistämistä. Kerran kuussa siideritalolla pidettävät Siideripäivät tuovat vuoden alkuun tuulahduksen vuosisatoja vanhasta brittiperinteestä, jossa väki kerääntyy omenatarhaan tulien, helistimien ja kuuman siiderin kanssa toivomaan tulevasta satokaudesta mahdollisimman hyvää. Suomen ensimmäiset wassailit Brinkhallin siideritalolla tuovat talven keskelle herkullisen lämminhenkisen tapahtuman, jossa tulien ja kuuman juoman avulla kiitetään menneistä ja toivotaan hyvää kasvuonnea tulevalle satokaudelle.

mies kävelee

”Suomessa siideri on ollut pitkään lähinnä kesäkauden viileä terassijuoma. Toki siideri voi olla sitäkin, mutta perinteisillä siiderialueilla juoma lävistää koko kulttuurin ja on läsnä ympäri vuoden, niin arjessa kuin juhlassakin. Siideri voi olla kuplivan kesäjuoman lisäksi myös talvipakkasilla lämmittävä mausteinen tunnelmanluoja, jälkiruokaviinin tavoin tarjottava tuhti herkkupala tai täydellisen hienostunut ruokajuoma. Haluamme avata ihmisille uusia näkökulmia siiderin monimuotoisuudesta, jolloin yksi parhaista, ja samalla hauskimmista, tavoista on esitellä suomalaisille myös siiderijuhlia maailmalta, omalla kotimaisella otteella toki! Ja pitäähän tulevan siideriomenatarhan henkiä alkaa jo pikkuhiljaa lepyttelemään”, kertoo siiderintekijä Tapani Levanto.

Wassail-kokko sytytetään tulevan omenatarhan paikalle klo 17 ja kaikki ovat tervetulleita toivottamaan omenarikkaan vuoden tervetulleeksi. Tapahtuman yhteydessä tarjolla on herkullista, lämmintä maustettua mulled cideria ja niin ikään Design Hilliltä löytyvän kansainvälisesti palkitun suklaastudion, PetriS Chocolaten, tapahtumaa varten kehittämiä wassail-leivonnaisia. Tuttuun tapaan Siideripäivien ajan siideritalon lasiovet ovat sivussa ja tuotantotilojen puolelle pääsee vapaasti tutustumaan. Kello 14 starttaava ilmainen, ohjattu kierros tarjoaa syventävän
katsauksen aidon siiderin valmistukseen. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.
Samalla siideritalon myymälän hyllyille tehdään tilaa kevään uutuuksia varten, jonka johdosta poistomyyntilaari notkuu ihania tuotteita edullisin hinnoin.

Brinkhallin siideritalon Siideripäivät goes Wassail
La 28.1. klo 12 – 19 Brinkhall Sparklingin myymälässä, terassilla ja Design Hillin alapihalla Vaskiontie 418, Halikko.

Lähde: Brinkhall Sparkling