Pienpanimoliiton jäsenpanimot: Olu Bryki Raum

”Olen kuullut, että sahti on pahaa”, on lause,  jonka kuulemiseen Mallasasiamies on lopen kyllästynyt

Kesän 2020 toinen esiteltävä Pienpanimoliiton jäsenpanimo on Olu Bryki Raum, joka on tullut monille oluen ystäville tutuksi olutfestareilta niin kurkkulauluesityksistään, kuin laajasta kattauksesta erilaisia sahtejaan. Ydinajatuksena panimolla on, ettei sahtien reseptejä revitä hatusta, vaan kaikki valmistettavat tuotteet pohjaavat Jouko Ylijoen (Sahtimestari Härkäpään) vanhoilta, suomalaisilta sahtisuvuilta, kerättyihin resepteihin. Tämä jo yli 40 vuotta kestänyt työ jo kerran kadotetun tiedon ja osaamisen eteen, jatkuu yhtä tänä päivänä. Suomalainen olutkulttuuri onkin paljosta velkaa Olu Bryki Raumille, sillä ilman heidän työtään, moni näistä maistuvista sahdeista olisi menetetty ikuisiksi ajoiksi. Ja juuri sahdin robustin makumaailman vuoksi olen kyllästynyt ihmisten piittaamattomuuteen sahtia kohtaan. Monen ennakkokäsitykset sahdista nojaavat vain ja ainoastaan kuulopuheeseen.

Kokeilkaa sahtia. Se on hyvää!

Sahtimestari Härkäpäähän voit tutustua TÄÄLTÄ

Sahtimestari Esa Kiviojaan voit tutustua TÄÄLTÄ

Mallasasiamiehen fiilikset Olu Bryki Raumista on luettavissa Pienpanimoliiton blogialustalla

 

CHEERS!

Teksti: Mallasasiamies

Kuvat: Pienpanimoliitto

Lue Olutposti -lehden kesänumero nyt ilmaiseksi verkosta!

Olutpostin mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.