Pikkulintu avaa toisen olutravintolan Helsingin keskustaan

Itäisen Helsingin legendaarinen Pikkulintu laajentaa toimintaansa Helsingin kantakaupungin alueelle.

Pikkulintu Ruttopuisto avaa ovensa maaliskuun puolessa välissä Helsingin Kampissa osoitteessa Lönnrotinkatu 11. Lisänimensä ravintola on saanut läheisestä Helsingin historiallisesta Ruttopuistosta. Viikon jokaisena päivänä oviaan auki pitävä olut- ja tislekeidas luottaa tarjonnassaan 24 hanan jylhään rivistöön, pullo-oluita unohtamatta. 75 paikkaisen ravintolan tulevaan valikoimaan kuuluu myös lähes 300 skotlantilaista viskiä. Olutposti tavoitti Pikkulinnun Atte Erkkilän ravintolan työmaalta.

Mistä idea uuteen Pikkulintuun?

”Itä-helsinkiläinen olut- ja viskikulttuuri on ollut kovin huonosti tunnettua Pitkänsillan tällä puolen. Tarkoitus on nyt tuoda tätä ydinosaamista myös tänne isolle kirkolle.”

Pikkulinnun laadukkaat tastingit saapuvat kaiketi myös Kamppiin?

”Meillähän laatu on aina kohdillaan ja tastingit jatkuvat idästä tuttuun malliin, kunhan saadaan ravintola ensin polkaistua käyntiin. Kaikki aikanaan.”

Onko Pikkulintu Ruttopuiston valikoimassa erityisiä painotuksia?

”Viskeissä painotamme skotlantilaisiin single malteihin, mutta olutpuolella skaala on laajempi. Olutvalikoima ei kuitenkaan tule olemaan sama kuin Puotilassa. Se kehittyy ympärillä olevien ihmisten ja asiakkaiden kautta omakseen. Liikeidea meillä on sama kuin Puotilassakin, eli pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme hyviä maistelukokemuksia.”

Alkuperäinen Puotilan ostoskeskuksen Pikkulintu jatkaa toimintaansa vanhalla paikallaan. Lue myös Olutpostin artikkeli Pikkulinnusta vuodelta 2018.

Kuva: Lari Tarkiainen