Brasserie L’amour Porvoossa yhdistää ruoan ja oluen

Porvoon vanhan kaupungin portilla Rihkamatorilla sijaitseva Brasserie L’amour panostaa aiempaa vahvemmin ruoan ja oluen yhdistämiseen.

Uusi kesäajan menu on juuri julkaistu. Menu elää kauden raaka-aineiden mukaan ja makuparit haetaan myös vaihtuvien oluiden luonteen perusteella. Uudet nuoret keittiömestarit ovat makuparien takana. Huhtikuussa ravintolassa aloittanut sous chef Alfred Tallberg valitsee oluet Vuoden Luomukokki 2016 -kilpailun viime vuoden marraskuussa voittaneen Benjamin Frostellin suunnittelemiin ruoka-annoksiin.

Alfred Tallberg sai olutinnostuksensa ja oppinsa ruoan ja oluiden parittamiseen työskennellessään Christoffer Tuomisen kanssa ravintola SicaPellessä.

L’amourin omistaja, Sinne-ravintolasta tuttu ravintoloihtija Kai Kallio kertoo, että henkilökunnan olutosaamiseen panostetaan jatkossa entistä enemmän. Ravintolan oluiden päätoimittajan Diamond Beweragesin Waltteri Himanen tutustuttaa henkilökunnan tuotteisiin.
– Haussa on tiskin taakse vahva, lähes olutsommelier-tasoinen olutosaaja, Kallio mainitsee.

Oma olut Juudas

Malmgårdin Panimon valmistama 5,5 prosentin vahvuinen ale sopii usean ruoan pariksi. Oluen mausteina on käytetty kanervaa, sitruunatimjamia ja sitruunaverbenaa. Vaahto on runsas, hyvin kestävä ja väri punaruskea. Runko on maltainen, pihkainen, ja tuoksu yrttinen. Jälkimaussa on sopiva humala.