Pyynikin Brewing Company valittu nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi Euroopassa

Talouslehti Financial Times on listannut tamperelaisen Pyynikin Brewing Companyn tämän hetken nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi Euroopassa. Panimo on listattu Food and Beverage -kategoriassa, jossa on mukana 30 yritystä eri puolilta Eurooppaa. Niiden joukossa Pyynikin Brewing Company on sijalla 18. FT1000-raportissa on mukana 3 yritystä Suomesta. 

”Financial Timesista otettiin meihin yhteyttä viime vuoden lopulla. Lähetimme heille yhtiön avain- ja kasvuluvut neljän viime vuoden ajalta. Meille oli valtava yllätys, ettei 1000 kasvuyrityksen joukossa ole muita panimoita koko Euroopasta. Olemme todella ylpeitä huomionosoituksesta”, kertoi PBC:n perustaja ja osaomistaja Tuomas Pere.

FT1000-listaus tuo vauhtia osakeantiin ja parantaa yhtiön kilpailukykyä 

Pyynikin Brewing Companyn käynnisti viime syksynä Omaan kotiin -hankkeen, jonka tarkoituksena on muuttaa panimo laitteineen Tampereella vuokratiloista omaan kiinteistöön. Uusi panimo tulee olemaan nykyistä isompi.

Osa hankkeesta rahoitetaan parhaillaan käynnissä olevalla osakeannilla, joka päättyy  toukokuussa. Annilla on kerätty tällä hetkellä noin puoli miljoonaa euroa. Panimoyhtiöllä on tällä hetkellä jo yli 5000 pienosakasta eri puolilla maailmaa.

”Uskomme, että arvostetun talousvaikuttaja Financial Timesin listaus vauhdittaa osakeantia sekä herättää uudella tavalla pääomasijoittajien kiinnostuksen. Joka tapauksessa se antaa kasvullemme lisää potkua sekä yritykselle lisää painoarvoa sekä kotimaassa että ulkomailla”, Pere pohtii.

Omaan kotiin -hankkeen tavoitteena on saavuttaa 10 miljoonan litran tuotanto ja noin 15 miljoonan euron liikevaihto 3-5 vuoden aikajänteellä.  Hankkeen toteutuessa suunnitellusti Pyynikin Brewing Company tulee olemaan Suomessa viiden suurimman panimon joukossa. Tarkoituksena on jatkaa tulevat vuodet samalla, keskimäärin noin 40 prosentin kasvulla.

“Tarvitsemme tietysti samassa suhteessa  kapasiteettia kehitykseen ja investointeihin. Tarjoamme sijoittajille mielenkiintoisia lisäetuja sekä myös jatkuvan, läpinäkyvyyttä korostavan,  tilanneseurantapalvelun tuotannon ja myynnin kehittymisestä”, Pere toteaa.

 

”Käynnistimme suuremman  vientitoimintamme varsinaisesti vuosi sitten. Oluitamme voi ostaa jo 12 eri maasta muualla Euroopassa. FT1000-listaus on valtavan hyvä referenssi käydessämme kauppaa ulkomailla. Samoin kokemuksemme useiden keskusliikkeiden kanssa, kansainvälinen kilpailumenestys sekä suomalainen eksoottisuus ja puhtaus mahdollistaa meille neuvottelupöytiin pääsyn.  Tampereen kaupungille huomionosoitus tuo lisää kansainvälistä näkyvyyttä yrittäjyyttä tukevana ja kehittyvänä teollisuuskaupunkina”, Pere tähdentää.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Kohokohdat.fi joka toimi lähteenä kuten myös STT tiedote.

Katso myös aikaisemmat Olutpostin Pyynikki Brewing Company jutut.

Valioliigajoukkue Norwich City -seuran oma olut tulee Tampereelta

Olutpostin Tampere-sarjan viidennen osan valloittaa Pyynikin käsityöläispanimo

 

Pirkanmaan ylpeys Pyynikin Brewing Company

Pyynikin Brewing Company käynnistää 10 miljoonan euron investointihankkeen

Pyynikin käsityöläispanimo lähtee maailmalle Lidl:n kanssa

Yli viidensadan panimokierroksen mies mansesta.

Tampereella panostetaan muovituoppeihin!

Ja jotain muutakin tapahtuu Tampereella sillä Plevna on valittu Ratebeerissä päällikköpaikoille!

RateBeer rankkasi Koskipanimon Suomen parhaaksi