Pyynikin Brewing Companylta alkoholiton energiaolut 

Pyynikin Brewing Company ja ArkiDesign tuovat markkinoille kofeiinia ja tauriinia sisältävän alkoholittoman oluen, Power Beerin.

Power Beer -energiaolut yhdistää alkoholittoman oluen ja energiajuoman. Tuote sisältää saman verran kofeiinia kuin useat energiajuomat eli 32 mg/100 ml, tauriinia sekä guaranaa, jotka ovat myös energiajuomien perusaineita. Tuotteen pohjana on kuitenkin alkoholiton olut, joka tekee tuotteesta poikkeavan perinteisiin energijuomiin verrattuna. Tekijöiden mukaan juoma on vaihtoehto oluista ja energiajuomista tykkääville.

–      Viime kesänä meillä oli pöydällä ajatus alkoholittoman oluen edelleen kehittämisestä juomakonseptina. Todella mainio jano- ja palautusjuoma kaipasi mielestämme vielä jotain säväyttävää, jotta siitä tulisi enemmän valtavirran tuote. Pena sen sitten keksi, että tehdään siitä aikuisempaan makuun käypä energiajuoma, jossa olisi lisäksi hivenen hedelmäistä makua, kertoo Pyynikin Brewing Companyn Samu Saarikoski.

Tuotteen konseptia on ollut kehittämässä ArkiDesign. Olutmaisuutensa lisäksi Power Beer on räppäävä energiajuoma, jonka sosiaalisesta mediasta löytyy useita räppibiisejä, joiden takana ovat anonyymeinä pidättäytyvät, kotimaassa tunnetut hiphop-skenen hahmot.

–      Olemme tarkkailleet vastaavan kaltaisia lisäarvoa tuottavia juomakonsepteja jo pidemmän aikaa. Lähes kaikkien tuotteiden kohdalla tuntuu, ettei niistä saa mitään tunnetta irti, ja että ne toistavat toinen toistensa ideoita. Kun Pyynikiltä pyydettiin tuotekehitykseen mukaan, niin päätimme, että tuotteesta pitää irrota energiaa muutenkin kuin sen ainesosien osalta. Lopputuloksen tulisi olla ennennäkemätöntä ja jotain riittävän hullua, sanoo Teemu Lusua ArkiDesignilta.

Räpit löytyvät myös Pyynikin kotisivuilta.

Power Beer on saatavilla kaikkien K-Citymarkettien ja K-Supermarkettien alkoholittomien oluiden hyllyistä kautta maan.

Lähteet ja kuvat: Pyynikin Brewing Oy ja Arvokonseptit Oy / ArkiDesign.

Katso lisää:

Tutkimus: Alkoholitonta olutta kuluttavat koulutetut ja hyvätuloiset