Roll Call – Suomen Olutharrastajien oma olut

Facebookissa suurta menestystä nauttiva Suomen Olutharrastajat- ryhmä on julkaissut ensimmäisen oluensa, joka on tehty yhteistyössä tuusulalaisen CoolHead –pienpanimon kanssa. Kyseessä on vuoden 2018 alkupuolella perustettu Facebook-ryhmä, joka kokoaa yhteen oluen harrastajat, oluen maistelussa vielä alkutaipaleella olevat sekä panimo- ja olutammattilaiset.

-Perustimme Suomen Olutharrastajat –ryhmän, koska halusimme jakaa olutkokemuksia ja keskustella oluesta vapaasti. Olutliiton Facebook-ryhmässä keskustelu keskittyy enemmän politiikkaan ja edunvalvontaan, me halusimme ryhmän, jossa jakaa myös omia olutkuvia, kokemuksia ja vinkkejä, kertoo yksi ryhmän perustajista ja ylläpitäjistä Miitre Virtanen. – Selkeästi ryhmälle oli myös tilausta, koska liittymistahti oli kova ja nykyään meitä on ryhmässä jo yli 4000.

Monet ryhmän jäsenet kokevat Suomen Olutharrastajat-ryhmän paikaksi, jossa voi keskustella ihan kaikesta olueen liittyvästi avoimesti ja negatiivisia kommentteja pelkäämättä, ja tästä Virtanen on erittäin hyvillään. Suomen Olutharrastajat –ryhmää ollaankin kehittämässä eteenpäin ja ryhmä on rekisteröitymässä myös yhdistykseksi. Uutta ryhmässä on myös ryhmän logo ja tunnus, jotka on toteuttanut juoma-alan toimijoille muutakin suunnitellut graafikko Aleksi Ahjopalo. Virtanen kehoittaa, että tulevaisuudessa on luvassa enemmänkin uutta, joten kannattaa liittyä ryhmään, jos olut kiinnostaa.

Selkeästi suosituin keskustelu ryhmässä on nk. päivän ketju, johon voi postata saman päivän aikana nautittuja oluita mahdollisine kuvauksineen.  – Samatyyppisiä ketjuja löytyy myös kansainvälisistä olutryhmistä nimellä roll call, joten kun mietimme omaa olutta ja sille nimeä, tämä oli ykkösvaihtoehto, kertoo Virtanen.  – Suomen Olutharrastajien oma olut lähti siitä, että kun mietimme ylläpidon kesken ryhmän kehittämistä, halusimme siihen panimokumppanin. CoolHead Brew lähti innokkaasti mukaan tähän ja nyt lanseerattu olut on jatkumoa tästä yhteisestä kehitystyöstä. Osallistutimme oluen tekoon myös Facebook-ryhmää humaloiden ja etiketin valinnan kanssa. CoolHeadin kanssa yhteistyössä tehty Roll Call New England Pale Ale löytyykin jo kaupasta. Nyt vaan odottelen, koska joku avaa päivän ketjun eli roll callin meidän Roll Callilla!

Kuvat: Suomen Olutharrastajat

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!