Siideri ruuanlaitossa: Kesäsalaatti siideribasilikavinegretellä

Siideri on oiva ruuan raaka-aine. Kesäiseen salaatinkastikkeeseen se tuo hauskaa hedelmäisyyttä ja happamuutta, joka sopii kaikkien salaatin raaka-aineiden kanssa. Juomana salaatin kanssa sopii puolikuiva siideri tai oluista belgityylinen hedelmäinen vehnäolut sekä vaalea, raikas lager.

Kesäsalaatti ja siideribasilikavinegrette

Salaatti:

  • 1 pnt salaattia
  • Noin 10 mansikkaa
  • Noin 10 minitomaattia
  • 1/2 kurkku
  • 1 paprika
  • 1 dl kalamataoliiveja
  • 200 g mozzarellaa
  • 200 g halloumia tai grillijuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Vinegrette:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 pnt basilikaa pienittynä
  • 3 minitomaattia pienittynä
  • 2 rkl siideriviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl puolikuivaa omenasiideriä
  • 1 rkl hunajaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Sekoita vinegretin ainekset. Painele lusikalla basilikasta ja tomaatinpalasista liemeen vielä lisää makua. Maista ja mausta. Laita viileään hetkeksi. Pese ja revi salaatti, pilko kasvikset suupaloiksi. Leikkaa mozzarella viipaleiksi, kuten myös halloumi. Paista halloumia hetken molemmilta puolilta kuumalla pannulla. Kokoa salaatti laittamalla pohjalle vihreää salaattia ja päälle muut raaka-aineet. Pirskottele kaiken päälle siiderivinegretteä ja tarjoa heti rapeakuorisen patongin kanssa.