Siiderikanaa ja lämmin parsakaali-karpalosalaatti

Vaikka siideriä ei niinkään Suomessa ole totuttu käyttämään ruokajumana tai ruuan raaka-aineena, myös siiderillä voi kokata. Erinomaista siideri on esimerkiksi vaalean lihan marinointinesteenä tai vaikka kastikkeen liemenä. Käytännössä voit korvata valkoviinin siiderillä kaikissa resepteissä.

Appelsiinisiiderikana

  • Kokonainen kananpoika tai 6 kpl koipia

Marinointiliemi;

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • —½ dl kuivaa omenasiideriä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl rakeista sinappia
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 kpl appelsiinia puolitettuna
  • 5-7 oksaa timjamia lehdet nypittynä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Persiljaa

Hiero kanaa ympäriinsä kahdella puolikkaalla appelsiinilla ja laita sitten appelsiinipuolikkaat kanan sisään. Yhdistä liemen ainekset, purista joukkoon loppujen appelsiinien mehu. Laita öljyttyyn uunivuokaan kana ja kaada liemi päälle ja annan marinoitua pari tuntia, kääntele välillä. Paista siten vuuassa noin 40 minuuttia 200 asteessa, voit välillä valella kanaa liemellä.

Lämmin parsakaali- ja karpalosalaatti

  • 1 parsakaali
  • Noin 15 minitomaattia
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl pähkinäsekoitusta
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Paloittele parsakaali ja puolita tomaatit. Laita kulhoon ja pyörittele öljyssä ja leviä uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista noin 20 minuuuttia 180 asteessa. Lisää sitten karpalot, pähkinät ja feta, paista vielä noin 5-7 minuuttia. Tarjoa heti siiderikanan ja rapeakuorisen leivän kera.

Juomaksi joko hedelmäinen IPA-olut, kevyempi APA-olut tai kuiva omenasiideri.

aikakausilehti