mainos
mainos

Sinebrychoff valmistaa juomansa kokonaan uusiutuvalla energialla 1.1.2021 alkaen

Sinebrychoff ja Keravan energia julkistivat merkittävän yhteistyön joka edesauttaa taistelussa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Panimon tavoitteena on täysi hiilineutraalius tulevan kevään 2021 aikana.

Sinebrychoffin yhteistyökumppanin Keravan Energian luopuminen turpeen käytöstä yhdistettynä panimon oman lämmön talteenottoon mahdollistavat juomien valmistamisen täysin uusiutuvalla energialla. Karhu, KOFF, KOFF Long Drink, Crowmoor, Somersby, Battery Energy Drink ja Coca-Cola-juomien valmistukseen käytettävän lämpöenergian tuotannossa ei käytetä jatkossa fossiilisia polttoaineita, vaan pelkästään puupolttoainetta vastuullisesti hoidetuista PEFC- ja FSC -sertifioiduista metsistä.

miehet panimolla

”Sinebrychoff on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin jotta ilmastonmuutos saadaan rajoitetuksi 1,5 asteeseen. Osana kestävän kehityksen ohjelmaamme Together Towards Zero eli Yhdessä kohti nollaa, siirrymme ensi vuoden alussa käyttämään pelkästään uusiutuvaa energiaa ja saavutamme tavoitteemme uusiutuvista energialähteistä 9 vuotta etuajassa”, kertoo Sinebrychoffin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström tiedotteessa.

Sinebrychoff käyttää lämpöenergiana Keravan Energialta tulevaa 165-asteista kuumaa vettä vuodessa yhteensä 30 GWh (gigawattituntia). Panimo saavutti elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen säästötavoitteensa jaksolle 2017–2025 reilusti etuajassa jo vuonna 2018. Keravan Energian käyttämä puupolttoaine on pääosin metsätähdehaketta ja noin neljännes sahojen sivutuotteita kuten purua ja kuorta.

”Olemme kuitenkin jatkaneet tehostamistoimenpiteitä sekä lämpö- että sähköenergian osalta. Mittavia säästöjä on saatu aikaan erityisesti tehostamalla lämmöntalteenottoa lämpöpumppujen avulla. Vuonna 2019 keräsimme talteen lämpöä 9 300 MWh, mikä vastaa 450 omakotitalon vuotuista lämpöenergian tarvetta ja kattaa koko tuotantolaitoksemme lämmöntarpeesta 23 %. Parhaillaan tehostamme lämmöntalteenottoa jätevedestä uusimalla lämmönvaihtimet. Mitä tehokkaampia me olemme talteenotossa, sitä enemmän meillä on mahdollisuuksia kierrättää lämpöä Keravan Energian kautta kaikille sen kaukolämpöverkossa oleville,” Sinebrychoffin tuotanto- ja toimitusketjujohtaja Pasi Lehtinen kertoo.

Ilmastoyhteistyötä rakennettu pitkäjännitteisesti

Keravan Energia tuottaa biovoimalassaan myös kaukolämpöä lähes koko Keravan ja Sipoon lämmittämiseen. Turpeesta luopumisen myötä voimalaitoksen CO2-päästöt putoavat vuositasolla 45 000 tonnia, millä on suuri vaikutus alueen asukkaiden ja yritysten hiilijalanjälkeen.

”Turpeesta luopuminen on yksi konkreettisista teoistamme kohti täysin uusiutuvien polttoaineiden käyttöä. Olemme pudottaneet hiilidioksidipäästöjämme jo 88 prosenttia vuoden 2010 tasosta. Emme kuitenkaan pysty tekemään näitä tärkeitä investointeja yksin. Aito ja pitkäjännitteinen yhteistyö asiakkaidemme, kuten Sinebrychoffin kanssa, antaa meille mahdollisuuden tehdä kestäviä ja merkittäviä investointeja ympäristön hyväksi,” kertoo Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

 

Lähde ja kuva: Sinebrychoff tiedote ja mediatilaisuus

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Battery Energy Drink, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoffin tavoite on tulla hiilineutraaliksi panimoksi sekä puolittaa vedenkäyttönsä viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

Keravan Energia on vuonna 1906 perustettu paikallinen energiayhtiö, joka toimittaa monipuolisia energiatuotteita ja -palveluja koko Suomeen. Yhtiö on tehnyt jo pitkään määrätietoista työtä kohti fossiilittomia polttoaineita: se panostaa omassa tuotannossaan voimakkaasti kotimaiseen uusiutuvaan puupolttoaineeseen ja luopui kivihiilen käytöstä jo 2001. Tällä hetkellä Keravan Energialle tärkeitä teemoja ovat energiantuotannon tehokkuuden parantaminen ja mahdollisuudet hyödyntää teollisuuden hukkalämpöä uusiolämpönä. Yhtiö on näkyvä paikallinen toimija ja tekee työtä yhteisen hyvän ja alueensa elinvoimaisuuden eteen muun muassa tukemalla paikallista kulttuuri- ja urheilutoimintaa sekä ylläpitämällä valtakunnan edullisinta sähkönsiirron hinnoittelua. – www.keravanenergia.fi/vastuullisuus

Tietoja Carlsberg-konsernin kestävän kehityksen ohjelmasta, Together Towards Zero, Yhdessä kohti nollaa
Yhdessä kohti nollaa on Carlsberg-konsernin visio paremmasta huomisesta vakavien haasteiden aikana, kuten ilmastonmuutos, veden niukkuus ja kansanterveysongelmat. Se koostuu neljästä tavoitteesta: NOLLA hiilijalanjälkeä, NOLLA vesihukkaa, NOLLA vastuutonta juomista ja NOLLA työtapaturmaa. Kutakin näistä tukevat yksittäiset mitattavissa olevat tavoitteet, jotka johtavat vuosiin 2022 ja 2030. Lisätietoja saat www.carlsberggroup.com/sustainability sekä www.sinebrychoff.fi/vastuu/tavoitteemme/

Lue myös nämä:

Carlsberg kestävän kehityksen asialla – Olutposti