Sinebrychoffin hiilijalanjälki on pienentynyt 23 % verrattuna vuoteen 2015

Sinebrychoffin juomien arvoketjun hiilijalanjälki on pienentynyt 23 % verrattuna vuoteen 2015, kertoo Sinebrychoffin järjestyksessään 15. kestävän kehityksen katsaus.

Sinebrychoffin juomanvalmistuksesta tuli hiilineutraalia jo vuonna 2021, ja katsauksen mukaan panimo on jatkanut työtään energiatehokkuuden parantamiseksi. Vuodesta 2017 lähtien raportointi on noudattanut Carlsberg-konsernin kestävän kehityksen ohjelman rakennetta. Syksyllä 2022 konserni lanseerasi uuden Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) -ohjelman, suomeksi Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs.

Viime vuonna Sinebrychoffin juomien arvoketjun hiilijalanjälki on pienentynyt 23 % verrattuna vuoteen 2015 – arvoketjussa ovat mukana maanviljely, tuotanto, pakkaukset, kuljetukset ja kylmälaitteet. Kokonaispäästöt ovat vuodesta 2015 pienentyneet 83 000 tonnia CO2e, mikä vastaa noin 32 000 henkilöauton vuosipäästöjä*.

Panimon mukaan vedenkäyttöä on tehostettu prosessioptimoinneilla ja tuotantojen suunnittelulla – nyt yksi litra juomaa syntyy nyt 2,09 litralla vettä. Muutoksilla on onnistuttu myös säästämään energiaa muutenkin mm. lisäämällä LED-valaistusta sekä optimoimalla muovipullojen puhallusprosessin energiankäyttöä. Paljon puhuttuja saranakorkkeja Sinebcrychoffilla on pilotoitu kesällä 2023 ja saavutettu korkkimateriaalin vähentäminen.

Tuotepuolella panimo katsauksessaan nostaa KOFF Jouluoluen, joka valmistettiin viimekin vuonna uudistavan viljelyn tilan mallasohrasta, jossa maaperä varastoi hiiltä maaperään ilmastonmuutosta hilliten. Panimo on tehnyt uuden Itämeri-sitoumuksen Baltic Sea Action Groupin kanssa viideksi vuodeksi uudistavan viljelyn edistämiseksi ja aloittanut tieteeseen perustuvan yhteistyöprojektin LUKEn eli Suomen Luonnonvarakeskuksen kanssa Kasvien kierto -tutkimushankkeessa.

Liikenteen osalta Sinebrychoff on panostanut sähköautoihin ja työsuhdepyöräilyyn, sähköautojen latauspisteitä on lisätty, laiteasentajien autot on tarkoitus vaihtaa sähköautoiksi vuoden 2024 aikana ja sinebrychoffilaisilla on lokakuusta 2023 asti ollut mahdollisuus ottaa käyttöön työsuhdepyörä.

”Oman toimintamme lisäksi yhteistyö kumppaniemme, asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa on ollut aktiivista, ja se on oleellista kestävän kehityksen ohjelman etenemiseksi. Strategiamme mukaisesti haluamme olla osana yhteiskuntaa edistämässä ESG-agendaamme niin ilmastonmuutoksen kuin muiden globaalien haasteiden edessä”, sanoo ympäristökoordinaattori, ESG Champion Hanna Palomäki Sinebrychoffilta kertoo tiedotteessa. ESG vastuullisuusraportointi sisältää sekä ympäristön (environmental), sosiaalisen (social) että hallinnollisen (governance) näkökulman vastuullisuuteen.

Lähde ja kuvat: Sinebrychoff

Katso lisää:

Koffin Jouluolut tulee Tomppilan tilalta Kouvolan Raussilasta