Sitruunainen hävikkiolut Olarin Panimolta

Espoolainen Olarin Panimo on lanseerannut hävikkisitruunoista tehdyn Sour Waste -wild alen yhdessä kestävän kehityksen vaateyritys Pure Waste:n kanssa.

Olarin Panimon Sour Waste -olut on villihiivalla käytetty wild ale, jossa on käytetty neljällä tapaa hävikkisitruunaa. Sitruunat ovat peräisin mm. ravintoloille ja ammattikeittiöille raaka-aineita myyvältä PNM Gourmetilta, jolta ne jäivät käyttämättä kevään koronakriisin takia.

Olueen on käytetty niin sitruunamehua, -kuorta kuin pakastekuivattuja sitruunaviipaleitakin. Lisäksi tässä 5,5 %:ssa oluessa on hieman kauraa ja vehnää pehmentämään sitruunan voimakkaan kirpeää makua. Villihiiva tuo Sour Waste -olueen mielenkiintoista monimuotoisuutta, Kokonaisuus on limonaadisen sitruksinen, mutta kuiva ja helposti juotava. Olut sopii myös vaniljaisen juustokakun kanssa tai kermaisen lohi- tai kasvispastan seuraksi.

Sour Waste -olutta saa Olarin panimokaupasta, hyvinvarustetuista Keskon ruokakaupoista ja muista olutkaupoista sekä valikoiduista ravintoloista.

Videoesitelyssä uusin Olutposti-lehti 4/2020 – Olutposti