mainos
mainos

Suomen Paras Olut 2018 voittajat videohaastattelussa

Olutposti haastatteli Suomen Paras Olut 2018 voittajia.— 

SUOMEN PARHAAT OLUET palkittiin Olutgaalaristeilyllä M/S Viking Gracella perjantaina 14. syyskuuta.— Gaalaristeilyn kirkkain tähti oli itseoikeutetusti Lammin Sahti, jota tuomaristo kiitteli sahdille tyypillisestä aromimaailmasta, tasapainoisuudesta ja erinomaisesta juotavuudesta.— Suomen Paras Olut -kilpailu järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Lammin Sahti on yltänyt sarjansa voittoon kolmesti, mutta nyt menestys täydentyi koko kilpailun voitolla.

Pekka Kääriäinen kertoo sahdista ja esittelee vuoden 2018 oluen joka on— Lammin Sahti 7,5 %

Vuonna 1985 perustettu Lammin Sahti Oy on Suomen vanhin kaupallinen pienpanimo. Aluksi sahtia tuotettiin Pekka Kääriäisen kauppakorkeakoulun lopputyötä varten tehdyllä 200 litran laitteistolla. Keväällä 1987 Alko myönsi Lammin Sahdille virallisen valmistusluvan.

Nykyään sahtia valmistuu Hämeenlinnan kaupungissa Lammilla, Lieson kylässä noin 25 000 litraa vuodessa, ja Lammin Sahdilla on käytössään 2 500 litran kuurna, lajissaan maailman suurin. Alkuperäiset laitteet palvelevat Kauppakeskus Tuulosessa valtateiden 10 ja 12 risteyksessä, jossa Kotipizza-ravintolan yhteydessä on myös Lammin Sahdin lähimyyntipiste. (Peter Tammenheimon artikkelista)

Teemu Lahtinen ylpeänä esittelee Marja-, hedelmä- ja hapanoluet sarjan voittajan: X— Bönthöö bönthöö: Paljas saari 3,5 % (Kanavan Panimo)

Suomen Paras Olut 2018 sarjassa Vaalea lager voitti— NORTH Arctic Lager 5,5 % (Tornion Panimo Oy).
Videolla Tornion panimon johtaja ja yleismies Kaj Kostiander kertoo hauskan tarinan kuinka lager saatiin liikenteeseen, eli myös onnella on oma osansa ammattitaidon lisäksi.

Tulossa ensi keskiviikkona — Peter Tammenheimon raportti palkintogaalasta ja risteilystä jossa nostetaan tuoppien lisäksi hieman kissaa pöydälle gaalasta.