SOPP -olutfestarit alkavat – ensimmäisenä Tampere 1-3.7.

Käsityöoluiden juhla tuo pienpanimot Tampereelle Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumaan jo kahdeksatta kertaa. Tapahtuma järjestetään Ratinanniemen Festivaalipuistossa 1-3.7. 2021. Mukana on 18 kotimaista pienpanimoa ja 6 ruokatoimijaa, jotka tuovat maistettavaksi yli 200 pienpanimotuotetta; oluita, siidereitä, long drinkkejä, tisleitä ja virvoitusjuomia sekä juomiin sopivaa ruokaa.

SOPP -tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2003 alkaen ja se sai alkunsa Lahdesta. Olutjuhlan järjestelyistä vastaa Lammin Sahti, joka on Suomen vanhin pienpanimo. SOPP-tapahtuma järjestetään tänä kesänä kuudessa kaupungissa eri puolilla maata,  Tampereen lisäksi vielä heinäkuussa Lahdessa ja Helsingissä, elokuussa Turussa ja Oulussa. Kierros päättyy syyskuun alussa Vantaan Tikkurilaan.

– Viime vuonna SOPPeissa kävi yli 40 000 ihmistä, Lammin Sahdin Pekka Kääriäinen kertoo. – Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna tapahtumassa erityisesti huomioon; kaikille asiakkaille on oma istumapaikka ja alue on rakennettu väljäksi. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, festivaali elää niiden mukaisesti.

Koronapandemia on iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP tarjoaa joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

– Viime kesän tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä erinomaisesti, sillä kauppa on käynyt hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa, Kääriäinen sanoo. – Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle oman pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi. Uutena ohjelmana voi varata myös tastingeja Tiketin kautta, Kääriäinen opastaa.

SOPP -tapahtuman ajaksi Ratinanniemen Festivaalipuistosta on aidattu yli 3000 neliömetriä anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa juomien kyytipojaksi. SOPP Shopista voi ostaa mukaan pienpanimoiden alle 5,5 %:n tuotteita klo 21 saakka.

Tampereen tapahtumassa on uutena ohjelmana oluttastingit, joita voi varata myös etukäteen Tiketistä. Näitä tastingeja vetää Suomen olutalan huiput; Olutreissun  olutasiantuntija Aniko Lehtinen ja  olutsommellier Maria Markus sekä olutsommellier  Olli Majanen.

SOPP-tapahtuma on avoinna Ratinanniemessä:

torstaina 1.7. klo 15-24

perjantaina 2.7. klo 15-24

lauantaina 3.7. klo 12–01

 

Tampereelle mukaan ilmoittautuneet panimot:

8-Bit Brewing Espoo

Bock´s Corner Brewery Vaasa

Fiskarsin Panimo Fiskari

Panimo Honkavuori Joensuu

Iso-Kallan Panimo Kuopio

Lammin Sahti Lammi, Hämeenlinna

Linden Brewery Rauma

Loimaan Panimo Loimaa

Maku Brewing Tuusula

Plevna/Koskipanimo Tampere

Pyynikin Brewing Company Tampere

Sonnisaari Panimo Oulu

Stadin Panimo Helsinki

Suomenlinnan Panimo Helsinki

Takatalo & Tompuri Brewery Virolahti

Tornion Panimo Tornio

Waahto Brewery Savonlinna

Ägräs Distillery Fiskari

 

Lähde: SOPP tiedote, kuvat Anikó Lehtinen