Pohjoismaiden ensimmäinen hapanolutfestivaali Helsingisssä!

Korjaamo ja CoolHead Brew järjestävät 24.-25.5. Pohjoismaiden ensimmäisen hapanoluisiin keskittyvän Sour Spring Break -festivaalin, jossa pääsee maistelemaan laajasti näitä nyt niin trendikkäitä oluttyylejä. Hapanoluet ovat Suomessa laajasti varsin uusi, mutta mielenkiintoinen oluttyyliryhmä ja niiden—  makukirjo on uskomaton laaja humaloiduista hapan-ipoista kevyen suolaisenhappamiin gose-oluisiin.

Fesivaaleilla halutaan tuoda monipuolisesti esiin hapanoluiden laajaa valikoimaa. Mukana tapahtumassa ainutlaatuinen kattaus tämän hetken kiinnostavimpia ulkomaisia ja kotimaisia panimoita, joista monet ovat erikoistuneet hapanoluisiin. Lisäksi festivaalilla on hauskaa ohjelmaa monentyyppiselle kävijälle. Perjantana perehdytään hapanoluiden tulevaisuuteen kansainvälisen paneelikeskustelun voimin, lauantaina luvassa on taas olutbingo. Festivaaleilla voi myös leikkiä pallomeressä sekä juhlia Helsingin parhaimpien italodisko-DJ’den siivittämänä.

-CoolHead Brew on Suomessa edelläkävijä sekä hapanoluiden että oluttapahtumien suhteen. Korjaamon kanssa järjestämiemme festivaalien tarkoituksena on näyttää, että olutfestivaaleissa voi olla kyse myös kulinarismin, hauskanpidon ja kaupunkikulttuurin liitosta. Kaksi edellistä tapahtumaamme on otettu erinomaisesti vastaan ja nyt haluamme tuoda keskiöön lempilapsemme, eli hapanoluet, kertoo Aleksi Saikkonen, CoolHead Brew’n markkinointi- ja kehityspäällikkö.

-Luvassa on taatusti kevään hauskin ja happamin viikonloppu, vakuuttaa Hanna Hynynen, Korjaamon ohjelmapäällikkö. – Lisäksi lupaamme että yleisön ei tarvitse huolehtia säästä. — Jos aurinko hellii, Korjaamon kukkiva piha on käytössä – ja jos Suomen toukokuu antaa “parastaan”, niin tapahtuma järjestetään kokonaisuudessaan sisätiloissa suojassa räntäsateelta. Ainoa märkä meillä on hapanta.

Sour Spring Breakiin osallistuvat panimot: CoolHead Brew, Brekeriet (SWE), Wild Beer Co(UK), Örebro Brygghus (SWE), Sahtipaja (SWE), Penyllan (DK), Bakunin (RUS) ja Ca Del Brado (ITA), Kanavan Panimo ja Fiskarsin Panimo.

Kuvat: Sour Spring Break